Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Et år i Skærehavebedet

Året rundt i Skærehaven

Et år i skærehavehøjbedet

  • I januar begynder haveåret med at finde inspiration til skærehaven i frøkataloger og på nettet.  

  • I løbet af februar bliver der bestilt frø hjem, købt så- og priklemuld , ligesom såbakker, potter og minidrivhuse rengøres eller der indkøbes nye. 

  • I løbet af marts  kan forspiringen af de langsomtvoksende blomster begynde, de hurtigt voksende må vente til april. I skærehaven kan højbedene jordforbedres med velomsat hestemøg eller kompost. Jorden er sunken henover vinteren, så det er godt at få dem fyldt op igen. Vær opmærksom på om der er små selvsåede planter fra sidste års skærehave, kornblomster, morgenfruer, jomfru i det grønne er ofte gode til at selvså sig.  De små selvsåede planter kan flyttes til et sted hvor de passer ind i årets haveplan.

  • I april  er der fuld gang i  forkultiveringen, en del planter er blevet så store at topskuddet knibes af så de kan buske sig. Det er også nu at kornblomster og morgenfruer kan sås direkte på friland.

  • maj er der meget at se til. De direkte såede planter skal tyndes ud, hvis de er sået for tæt. Der skal vandes jævnligt, så de nyspirede planter ikke tørrer ud.  Hvis opbindingen er støttenet skal det sættes op, inden planterne bliver for store. Er der ukrudt skal der luges. Det er tid til at afhærde de forspirede planter inden de plantes ud sidst i maj eller først i juni afhængig af vejrudsigten.  

  • I juni er skærehaven endelig fyldt op, både planter der er forspiret og dem der er sået direkte er på deres plads og skal nu vokse til. Sidst på måneden er det måske muligt at plukke den første buket. Det vil ofte være kornblomsterne eller morgenfruerne, som er i blomst.

  • juli begynder der for alvor at være blomster nok til buketter. Det er ofte nødvendigt at vande en del. Det begynder at være en god idé at gå en runde og afklippe visne blomster, så der hele tiden dannes nye. 

  • August er den måned med den største overflod af blomster til buketter. Det er vigtigt fortsat at fjerne visne blomster for at fremme blomstringen. Gem dog enkelte blomster så de kan blive til frø.  

  • September begynder der at være modne frø at høste og gemme til næste år. Sidst i september kan de mest hårdføre enårige som fx kornblomst efterårs-sås på friland. Det vil give en tidligere blomstring næste år.

  • oktober er det bare om at nyde de sidste blomster inden der kommer frost. Der kan stadigvæk høstes frø. Har man lyst til at have tulipaner i skærehaven næste forår, kan de lægges nu.

  • I november er det for alvor ved at være slut med skærehaven for i år. Efter første frost kan visne blomster fjernes.

  • december ligger skærehaven næsten bar, måske enkelte af de mest hårdføre blomster endnu er i blomst. Forude venter et nyt haveår, skærehaven ligger klar som et blankt lærred som afventer næste års blomsterflor.