Troldnød i brand

Haveselskabets have, Frederiksberg, troldnød, februar
Hamamelis er ikke hjemmehørende i Danmark, men stammer fra Asien, Nordamerika eller Japan. Det er en skovbrynsplante, der i sine hjemlande trives i blandede løvskove sammen med bl.a. løn og eg.
Foto: Anja Kelvin.

Årstidernes skiften betyder også, at du oplever nye ting, når du går en tur igennem Haveselskabets have på Frederiksberg. En af oplevelserne i denne her tid, får du af havens vidunderlige Troldnød.

Hvis du går en tur gennem Haven og kommer til at befinde dig i den syd-vestlige del (ved Hotel Josty), vil du støde på havens vidunderlige Troldnød, Hamamelis. Den blomstrer nemlig nu i gule og orange nuancer og lyser op i vinterens mørke og snedække. Og ikke nok med, den lyser op – er solen fremme, kan du være så heldig, at en pludselig honningduft bølger dig i møde. Og ud over sine smukke blomster gennem flere måneder om vinteren og sin fine duft, har Hamamelis andre gode egenskaber.

For eksempel brugte man allerede i de gamle indianeres tid Hamamelis som helings-fremmende middel mod sår og til pleje af huden. Videnskabelige studier har vist, at Hamamelis har en fremragende og beroligende og anti-inflammatorisk effekt. Derudover har man fundet ud af, at ekstrakt fra bladene indeholder sammentrækkende garvestoffer samt antioxidanter, hvorfor ekstraktet anvendes mod blandt andet blodsprængninger og i mange opstrammende ansigtscremer.

Så ikke blot er hun smuk, hun er også til gavn.

Men lad nu være med at plukke af Havens eksemplarer – gå ned i en forretning og køb en lækker creme!

 
10% rabat på La Crosse-serien af...

kontakt haveselskabet

 • Hovednummer:
  45 93 60 00   I sommerperioden 18. juli til 8. august vil telefonen være åben. kl. 9-13.
 • Ind-/udmeldelse og adresseændring:
  medlem@haveselskabet.dk
  45 93 60 00  man-tors kl. 9-15, fre kl. 9-14
 • Magasinet Havens redaktion:
  Direktør Charlotte Garby
  cg@haveselskabet.dk
  45 27 11 07
 • Webmaster:
  web@haveselskabet.dk
 • Manglende levering af Haven:
  medlem@haveselskabet.dk
  45 93 60 00  man-tors kl. 9-15, fre kl. 9-14
 • Annoncesalg:
  Martin Kristensen
  martin.k@dgmedia.dk
  Direkte: 33 70 76 48 
  Mobil: 30 94 67 12