Hortensia - nedklipning

busk, haven, plante
Foto: Aksel H. Sørensen

Spørgsmål

Jeg har hortensia i krukker. Hvornår skal jeg klippe dem ned?

Svar

Der er ingen grund til at klippe hortensia ned, hverken i krukker eller udplantede i haven, hvis der ellers er plads til dem.

Hortensia i krukker kan blive for store i forhold til krukken, og så er en omplantning til en større krukke det bedste. Det kan du dog ikke blive ved med, og før eller siden bliver det nødvendigt at beskære. Den beskæring er det bedst at foretage om foråret.

 

Om efteråret kan du klippe de visne blomsterstande af, hvis de bliver for kedelige. Ellers kan du lade planterne passe sig selv indtil foråret.

 

I april klipper du det væk, der er frosset i vinterens løb. Hvis du synes, der er behov at gøre planten mindre, er det bedst kun at klippe de ældste grene væk helt ved jordoverfladen, så der bliver plads til nye grene.

 

Hvis du klipper alle grene meget tilbage, risikerer du at fjerne de knopper, som skal give blomster i løbet af sommeren. Er det alligevel nødvendigt at klippe hårdt tilbage, ødelægger du ikke planterne, men du risikerer at få en sommer uden blomstrende hortensier

kontakt haveselskabet