Gå til hovedindhold
Almindelig kvalkved, Viburnum opulus
Almindelig kvalkved, Viburnum opulus, bliver op til 5 meter høj. Foto: Flickr
Artikel for medlemmer

10 udvalgte Viburnum

Der findes mange forskellige arter og sorter af Viburnum. Her får du et potpourri med en kort præsentation af 10 udvalgte Viburnum.
Frank Kirkegaard Hansen - 

Viburnum-slægtens officielle danske fællesnavn er kvalkved, men de forskellige arter har navne som kejserbusk, duftsnebolle og rynkeblad. De stammer primært fra Nordamerika, Europa og Asien.

De er alle velformede buske, som bliver fra ca. 0,5 til ca. 4 meter høje. De fleste blomstrer i det sene forår, men nogle blomstrer også om vinteren. Blomsternes farve går fra hvide til rosa. Buskene får desuden farvede bær, som dog er...

Vil du gerne læse med?

Denne artikel er lavet til medlemmer af Haveselskabet

Bliv medlem og få Danmarks bedste havemagasin 5 eller 10 gange om året samt adgang til spændende artikler her på hjemmesiden.

Kom med til Cph Garden 2022

Fra den 30. juni til 3. juli bliver du igen inviteret til Danmarks største haveshow: Haveselskabets Cph Garden i Ballerup. 4 dage med over 100 forskellige foredrag, 8 unikke showhaver designet af udvalgte havedesignere til lejligheden, haveoplevelser, skønne stande og meget mere. Når billetten er købt, er der gratis adgang til alle foredrag.