Gå til hovedindhold
Foto: Wikimedia
Artikel for medlemmer

11 tørketålende stauder

Tørke er et tilbagevendende problem i det danske sommerhalvår, og næsten hvert år oplever vi perioder med tørke. Her får du 11 tørketålende stauder og græsser, som vil pynte i haven og samtidig kan trives i tørre områder med meget sol og tør jord.
TEKST: Thomas Vejsnæs, landskabsarkitekt - 
13. august 2020

Vi er nærmest opvokset med idéen om, at et godt lag næringsrig muld er det bedste, vi kan give haven. Men faktisk er det ikke altid en fordel for staudehaven, især ikke hvis man ønsker en have, der er mere robust over for tørke. Nøglen til at få tørketålende planter til at trives i haven er dels, at de skal have masser af sol og dels at de skal stå i en veldrænet jord - gerne i et tykt lag rent grus. I en muldrig lerjord vil...

Vil du gerne læse med?

Denne artikel er lavet til medlemmer af Haveselskabet

Bliv medlem og få Danmarks bedste havemagasin 5 eller 10 gange om året samt adgang til spændende artikler her på hjemmesiden.
Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.