Gå til hovedindhold
To af havens designere: Mette Rønne (th) og Henriette Lyngsted (tv). Foto: Haveselskabet
To af havens designere: Mette Rønne (th) og Henriette Lyngsted (tv). Foto: Haveselskabet
Artikel - Cph Garden 2017

2. pladsen: ”Det er dejligt – og vi har knoklet” 

”Den Spiselige Have” fik andenpladsen ved Cph Garden 2017, og havearkitekterne bag er ikke i tvivl om, at det spiselige element rammer bredt . Læs interviewt med to af havens designere Mette Rønne og Karen Dahl.
Anne Randby Toft - 
22. juni 2017

”Det er så dejligt. Vi har virkelig knoklet for det, og jeg synes, det var rart, at de tre haver, der fik guld, sølv og bronze samtidig var mine favoritter. Det er alle haver, man kan finde inspiration i til i sin egen have, og som ikke er uopnåelige i almindelige haver, forklarer Mette Rønne.

Havearkitekterne Mette Rønne, Henriette Lyngsted og Karen Dahl er samlet i haven for at vise deres resultatet frem. De løb med andenpladsen ved Cph Garden 2017's havekonkurrence sammen med kollegaerne Liselotte Juul Jensen og Frank Kirkegaard.

Da fagjyruen afslørende, at andenpladsen gik til ”Den Spiselige Have” lagde de vægt på, at haven var en flot løsning fuld af gode ideer til den spiselige have. Der var samtidig en fin balance mellem plantevalg, og materialer, og haven har ifølge juryen ramt en af tidens store tendenser – nemlig det spiselige tema.

Nip og spis

Haven, der er anlagt i samarbejde med Nemaslug, er en naturvenlig have, hvor det er tanken, at man skal kunne lade sig friste og nippe eller spise alle planterne. Udover at være en smuk have har arkitekterne derfor også lagt vægt på, at haven har stor nytteværdi. Karen Dahl forklarer, at det også har været vigtigt at vise havens intimitet og hygge. 

”VI ville gerne levere den der særlige havefornemmelse. Roen og frodigheden og ro i sammensætningen af planterne”, forklarer Karen Dahl.

Mette Rønne fortæller, at de også mærker, at det spiselige tema, virkelig står frem som en efterspurgt tendens.

”Der har været så meget efterspørgsel efter det spiselige tema. Vi har virkelig kunne mærke interessen, og pressen har også været helt vilde. Vi ved også, at det er populært hos vores kunder, når vi tegner haver. Det første de siger er, at det skal være spiseligt”.

Bliv medlem af Haveselskabet

For kun 345 kr. får du 5 numre af Danmarks bedste havemagasin HAVEN, gratis rådgivning og mange andre medlemsfordele.