Gå til hovedindhold
Erik Dahl, en af skaberne af bronzevinderhaven i Den blomstrende have. Foto: Haveselskabet
Erik Dahl, en af skaberne af bronzevinderhaven i Den blomstrende have. Foto: Haveselskabet
Artikel - Cph Garden 2017

3. pladsen: ”Man krænger jo lidt følelser ud”

Erik Dal er glad for sin tredjeplads til ”Den Blomstrende Have” ved Cph Garden 2017, for der er lagt både følelser og personlighed i projektet.
Anne Randby Toft - 
22. juni 2017

Her skal mennesker og natur mødes, sådan lyder det fra Erik Dal, der er vinder af tredjepladsen, da Cph Garden 2017 kårede de bedste showhaver.  ”Den Blomstrende Have” er designet af Erik Dal og Lise Bollhorn og anlagt i samarbejde med Universe Science Park. 

Det har været hårdt arbejde og Erik Dal fortæller med et smil, at han slet ikke har haft tid til at tænke over, hvordan bronzen skal fejres. Men der er lagt masser af kræfter og personlighed i projektet, så han er glad for at tredjepladsen er hjemme.

”Man krænger jo lidt følelser ud med sådan et projekt. Det er jo ens stil, man viser frem, og det er egentlig ret personligt. Derfor er det også ret rart at mærke, at folk kan lide det”, siger Erik Dal og understreger, at have-feltet har været stærkt, og han er imponeret over de otte haver, der er frembragt af de øvrige konkurrenter.

Det brummer og summer

Ved kåringen af ”Den Blomstrende Have” har fagjuryen lagt vægt på, at haven er et spændende bud på en have uden græsplæne med insektvenlige planter og et insekthotel, der samtidig er en del terrassekonstruktion. Haven har en klar idé, som er nem at udføre og som samtidig har en flot sammensætning af blomster.

I haven brummer og summer det også lystigt i det engagtige bed med insektvenlige blomster foran havens terrasseområde og havens bassin og insekthotel er med til at give følelsen af at natur og mennesker kan leve side og side. Erik Dal peger på bedet foran terrassens hyggelige sideområde.

”Da vi kom og satte vores planter i jorden, så myldrede det simpelthen pludselig med brumbasser. Det er en af de vigtige ting i denne have – nemlig at insekterne har noget at leve af. Vi trækker simpelthen livet i naturen ind i haven”, forklarer han.

Bliv medlem af Haveselskabet

For kun 345 kr. får du 5 numre af Danmarks bedste havemagasin HAVEN, gratis rådgivning og mange andre medlemsfordele.