Gå til hovedindhold
Artikel for alle

Video: 7 nemme stauder

Haveselskabets fagredaktør Louise Møller anbefaler her syv nemme stauder, du får succes med i haven.
Video: Louise Møller, Haveselskabet. Film/klip: Sidsel Sommer. - 
04. juni 2020

Video embed

 

Et smukt staudebed er en pryd i enhver have. Men det kan også give anledning til frustrationer, når stauderne ikke arter sig, som man havde håbet. Det kan være, de bliver ramt af meldug eller andre sygdomme, eller at de simpelthen ikke er stærke nok til at overleve de våde danske vintre. Andre stauder giver problemer, fordi de vokser i højden, men ikke er stærke nok til at holde sig selv oppe i blæst og regn. Derfor kræver de opbinding, hvis de ikke skal vælte henover de andre stauder.

Mange problemer kan undgås ved at vælge de rigtige stauder og gå efter nemme, robuste stauder, der i reglen arter sig uden problemer i det danske klima. Vores fagredaktør Louise anbefaler her syv nemme stauder, som kan gøre dit liv som staudegartner lidt lettere.

Annonce

Kom med til Cph Garden 2022

Fra den 30. juni til 3. juli bliver du igen inviteret til Danmarks største haveshow: Haveselskabets Cph Garden i Ballerup. 4 dage med over 100 forskellige foredrag, 8 unikke showhaver designet af udvalgte havedesignere til lejligheden, haveoplevelser, skønne stande og meget mere. Når billetten er købt, er der gratis adgang til alle foredrag.