fbpx Åben have i Stavreby - Haven åbnes med restriktioner iht. retningslinier for Corona | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Åben Have

Åben have i Stavreby - Haven åbnes med restriktioner iht. retningslinier for Corona

Anette Mølholm's have er under opbygning med flot anlagt køkkenhave, stort drivhus og blomsterhave med spejlbassin.

Arrangeret af afdeling/kreds

Åbningstider 
Pris 
15
Medlemspris 
10
Beskrivelse af haven 

Haven i Stavreby er en helt ny have i gamle rammer. Træerne rundt om haven er gamle, og græsplænen fra 2015, men først i 2019 med de nye ejere, er der blevet anlagt køkkenhave med drivhus på den ene side af huset i den gamle tennisbane, og fra terrassen på den anden side af huset, er der udsigt til et helt nyt staudebed. Det første haveår – 2019 – gik hovedsagelig med at få gang i køkkenhaven med urtebede, blomster og drivhus, og i 2020 er der planer om ny og større terrasse og forhåbentlig flere blomster på den anden side af huset, så der forhåbentlig vil være meget at se, på en forhåbentlig solbeskinnet augustdag d. 3, hvor haven er åben for besøgende. 

Urtehaven er anlagt med bede på 1,5 x 6 meter, så man kan nå ind fra begge sider uden at skulle gå ind mellem planterne, og derfor (forhåbentlig) kunne undgå at skulle fræse. Der er gravet en halv meter ned, så jorden i bedene er udskiftet med harpet muld og lag af champignonmuld fra Tvedemose. Det gav et overraskende godt resultat! Mellem bedene er der småsten, for at kunne gå ned for at plukke blomster og hente grøntsager uden nødvendigvis at skulle have gummistøvlerne på. Bedene er plantet til med bær, urter, grøntsager og blomster i skøn forening, og det har set smukt ud hele sommeren.

I drivhuset er der først på året fyldt godt op med spirer til både blomster, tomater og især basilikum, som værtparret har en svaghed for, og siden vokser tomatplanterne sig enorme i den gode jord.

Staudebedet i haven på den anden side er holdt i farver der matcher, og ønsket er, at det skal blive helt tæt og lidt vildt. Rosa og mørk bordeux snirkler sig ind i hinanden i den ene ende af bedet, mens hvid og creme dominerer i den anden ende. I midten er der et ”himmelspejl” som giver det skønneste kig til himlen mellem blomsterne.

På instagramprofilen https://www.instagram.com/anettemolholm/ kan du følge med i årets gang i hus og have med smukke billeder taget af Anette Mølholm selv, der er professionel fotograf.

SAMTIDIG åben have hos Allan Dueskov, Radbjergvej 22, Radbjerg, 4873 Væggerløse. Pris for besøg i begge haver: Medlem: 15 kr. / ikke-medlem: 30 kr. 

Adresse 
Stavrebyvej 2
Stavreby
4874 Gedser
Kontakt 
Haveselskabet - Lolland Falster afd. - Lene Christensen
29706839