Gå til hovedindhold
Åben Have

Åbne haver i Gjesing Nord 21/5

2 Villa haver på samme lomme i 40 år gammelt kvarter, meget forskellige, begge med mange fine detaljer.

Arrangeret af afdeling/kreds

Åbningstider 
Pris 
30
Medlemspris 
30
Beskrivelse af haven 

Åben have hos Lisbeth og Peder Pedersen, Egedesmindevej 76, 6715 Esbjerg N og hos
Lone og Gert Petersen, Egdesmindevej 66, 6715 Esbjerg N

Haverne er etableret fra starten af Gjesing Nords udstykning for godt 40 år siden. 

Have1: Den 1000 m2 store have er anlagt med store gamle træer, mindre specialtræer så som f.eks. cornus, flere klippede træer og buske. En plantesamlerhave somer omlagt og ændret løbende, men på den afslappede måde, her er både stauder, hostaer, trillium, en del bregner og meget mere. Der er en del pigstensstier, en mindre køkkenhave og et drivhus/orangeri.
Her er samtidig plads til at både hund og børnebørn kan lege.

Have 2: Omlagt for ca. 15-20 år siden med hjælp af havearkitekt Arne Thomsen, Gredstedbro og anlagt som japansk inspireret have, der er vedligeholdelsesvenlig.
Baghaven har et mindre niveauforskel, vi har bevaret flere gamle frugttræer, der er køkkenhave, drivhus/Tehus og  frugtbuske. Vi lægger vægt på at været forsynet med afgrøder en stor del af året. Der er flere stationære siddepladser, så man på den måde altid kan finde læ og også se haven fra forskellige vinkler. Endvidere er der havedam med karper.
For at holde haven så vedligeholdelsesvenlig som muligt og for at øjet finder ro, er der store bede med f.eks., azalier, benved, taks, rhododendron, opstammet dværgahorn, pyramideahorn, hosta, hasselurt, roser, rødbladet blærespirea. Der er anlagt flere terrasser, på den stor terrasse i baghaven er der pigstenstrappe, ligesom der er pigstensgang i forhaven. Endelig findes der flere keramik-finurligheder.

Tag selv en kaffekurv med.

Adresse 
Egedesmindevej 66 og 76
6715 Esbjerg N

Hold selv Åben Have

Har du lyst til at vise din have frem for andre haveinteresserede? Tilmeld din have til Åbne Haver og Havefestival.