Gå til hovedindhold
Åben Have

Blanshaven

Have på 2.900 m2 opdelt i 7 forsk. haverum. Åben alle dage fra 1.5 - 15.9 . Se Blanshaven.dk

Havevandring med guide

Mad må medbringes

Salg af planter fra haven

Åbningstider 
Pris 
20 kr. for voksne (over 20 år) studerende med studiekort har gratis adgang
Medlemspris 
20 kr.
Beskrivelse af haven 

Huset - oprindeligt fra 1827 -med tilhørende have blev overtaget i 2006 og i løbet af de sidste 9 år er der blevet arbejdet intenst på at få en anderledes og spændende have på benene. Haven består af 7 større rum. Rum 1: Ved en lang indkørsel er der en stor samling af større rhododendron med hovedvægten lagt på yakusimamum arter. Desuden findes en række andre arter heriblandt liljer og orkideer.
Rum 2: Foran huset er der et bed med en række orkideer (primært frueskoarter) og surbundsplanter samt et bed der er beregnet til planter, der er tørketålende.
Rum 3: På den anden side af huset er der en større sø med en lang række spændende planter og en randbeplantning af acerarter, magnolier. Desuden er der opbygget to bjergpartier udelukkende til surbundsplanter. I bjergpartier indgår mange forskellige dværgarter af rodendron, flere arter af fruesko,andre orkideer, ensianarter og store tæpper af slægten Raoulia. Desuden er der et større parti med roser med en havefigur. I hele kanten er der et 40 meter langt staudebed med flisegange mellem planterne Mellem de to bjergpartier er der et surbundsbed med havefigur.
Rum 4: På den anden side af en række thujaer er der to større bede og gode siddepladser. Ved siddepladsen er der rododendron, et stort bed med træer, hortensier og rosenbuske. Desuden er der er stort rosenbed opbygget som et hjerte med salvie som randbeklædning.
Desuden er der en afvekslende randbeplantning af stauder, roser og buske med store flader af timian. Rum 5: I haven er der et stort alpinbed opbygget af koralsten fra Faxe kalkbrud primært med sigte på kalkelskende planter. Ca. 800 forskellige arter indgår i alpinbedet, der i efteråret er blevet suppleret med en overbygning bestående af 40 m3 grus og god plantejord. I bjergpartiet indgår en række forskellige dværgtræer, daphnearter og andre alpine planter især fra den nordlige halvkugle.
Rum 6: Dahliahave som altid med deres fantastiske farver og lange blomstringstid vækker begejstring. Rum 7 er vores blomstereng fra 2016, hvor en række engplanter, liljer, græsser og orkideer for lov til at udfolde sig og vi forventer at engbedet i 2018 får endnu mere fat og bliver frodigere. Engbedet er som et stort ekseperimentarium. I rum 7 er der også store bede med dagliljer,frugtbuske og køkkenhave.
og blomstereng. Overalt i haven er der siddepladser så man kan tage kaffe eller madpakke med og nyde livet, hvor man vil. Gæster må benytte alle stier og også de alpine bede, hvor der er lagt trædesten eller lavet beplantninger du gerne må træde på. Du skal dog have en god balance. Al færdsel sker dog for egen risiko. Næsten alle planter er forsynet med skilte og der bliver fortløbende udarbejdet liste over de planter, som haven har. På hjemmesiden kan du se forskellige oversigter over de planter vi har i haven - eks. stauder, stedsegrønne, alpine, surbundsplanter, rododendron m.v
Plantebestilling kan foregå hele året, Alpine planter hjemtages i marts og april, så bestil inden d. 1 . april ellers er der først levering i det kommende år. Alpine planter skal helst plantes i april/maj.
Bemærk: Små hunde er velkommen.
Bemærk:
Jeg har i december 2017på facebook startet en havegruppe med titlen: Alpine planter - stauder, dværgtræer, dværgbuske og løg. Er du interesseret i at være med, så send en mail til mig. Se mere på facebook (titlen) og eller på hjemmesiden: Blanshaven.dk.

Adresse 
Blansvej 21
Blans
4941 Bandholm
Kontakt 
Christian Holgaard Rasmussen
6051 5965

Hold selv Åben Have

Har du lyst til at vise din have frem for andre haveinteresserede? Tilmeld din have til Åbne Haver og Havefestival 2018.