fbpx Blomsterhave med roser og Agapanthus | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Åben Have

Blomsterhave med roser og Agapanthus

Blomstrende villahave med sommerblomster, stauder, roser, buske samt en større agapanthus samling

Havevandring med guide

Åbent efter aftale

Salg af planter fra haven

Haven er handicapvenlig

Åbningstider 
Pris 
0 kr.
Medlemspris 
0 kr.
Beskrivelse af haven 

Haven er på ca. 500m2 og anlagt af os gennem 20 år som en uhøjtidelig blomster have, dog med lidt plads til frugt og grønsager. Haven havde oprindeligt en del høje træer, som med årene er blevet færre, hvorfor vi i dag har en mere åben have. Beplantningen er kombination af løgvækster, etårige blomster, surbund planter, stauder og buske. Det tilstræbes at udnytte planternes form og farver med mest effekt.
En del af haven er opdelt i mindre rum af en pergola, som støtter roser og klematis. Vi sår og formerer en del af vores planter selv, herunder et bredt sortiment af etårige blomster som Zinnia/frøkenhat, Cosmos/stolte kavalerer og Nicotiana/blomstrende tobak, og vi tilstræber at inkludere nye arter og sorter hvert år.
I flere år har vi interesseret os for afrikanske skærmliljer (Agapanthus). Vi har nu en samling med ca. 50 forskellige sorter og krydsninger af egen avl. Der er store og små typer, med stjerne- og klokkeformede blomster, der blomstrer fra juni til oktober, med et farve spektrum fra hvid, gennem lyseblå til de helt mørke, næsten sorte.
Vi dyrker også storblomstrede gammeldags krysantemummer i krukker. Mens vi altid har haft roser i haven, er vi netop i disse år ved at plante flere. Vi har anskaffet en rosenpavillon, som med tiden skal dækkes med smukke, velduftende roser.
Der er højbede med grøntsager, frugtbuske og et drivhus og der dyrkes udendørs tomater og agurker på et lunt hjørne af husets syd væg. Der findes mange siddepladser rundt i haven. Haven er handicapvenlig.

Adresse 
Peder Lykkes Vej 39
København
2300 København S
Kontakt 
John og Lone Hockenhull
30263202 / 50944158