Gå til hovedindhold
Åben Have

Cottagegarden med en varieret blanding af roser, agapanthus, stauder og sommerblomster.

Agapanthus har vi eksperimenteret med i mange år, især de helt mørkeblå. Sommerblomster og stauder sår vi selv.

Havevandring med guide

Åbent efter aftale

Salg af planter fra haven

Haven er handicapvenlig

Åbningstider 
Pris 
0 kr.
Medlemspris 
0 kr.
Beskrivelse af haven 

Det er en udfordring at få en spændende have ud af en typisk dansk villahave på ca. 500 m2 med bede og terrasser rundt om huset. Vi arbejder med stor glæde på at udvikle vores. Vi har passende læ og skygge fra træer og har opdelt en del af haven med en halv pergola, med klatreroser og klematis. I græsplænen er der krokus og alpevioler om foråret.
Vekslende sol og skygge i haven er betydende for vores valg af planter. Beplantningen i bedene er en kombination af løgvækster, etårige sommerblomster, stauder og buske, hvor det tilstræbes at udnytte planternes form og farver med mest effekt. Der er noget at se på fra tidligt forår til vinter. Om foråret er der mange krokus, iris og tulipaner, både udplantet og i krukker. Krukkerne efterplantes med sommerblomster. Rosenpavillonen fra 2019 er ved at blive dækket med smukke og velduftende roser.
Vi sår og formerer mange af vores planter selv, herunder et sortiment af etårige blomster som Zinnia/frøkenhat, Cosmos/stolte kavalerer og Nicotiana/blomstrende tobak, og vi tilstræber at inkludere nye arter og sorter hvert år.
Afrikanske skærmliljer (Agapanthus) har været en yndlingsplante i mange år. Vi har nu en samling med ca. 50 forskellige sorter og krydsninger af egen avl. Der er store og små typer, med stjerne- og klokkeformede blomster, der blomstrer fra juni til oktober, med et farvespektrum fra hvid, gennem lyseblå til de helt mørke, næsten sorte.
Der er højbede med grønsager, frugtbuske og et drivhus og der dyrkes udendørs tomater og agurker på et lunt hjørne af husets syd væg. Der findes mange siddepladser rundt i haven. Haven er handicapvenlig.
Under havefestivalen den 26. og 27. juni vil også vores naboer – vinder af Danmarks bedste portrætmaler 2019 på DR1, Aksel Riber og naivist maler Camilla Thyrring Ludvigsen være til stede med deres kunst.

Adresse 
Peder Lykkes Vej 39
København
2300 København S
Kontakt 
John og Lone Hockenhull
30263202 / 50944158