Gå til hovedindhold
Åben Have

Den geometriske have.

I Lene Skibsted og Bjarne Jespersens have er bede og drivhuse geometriske med vægt på skulpturelle effekter.

Arrangeret af afdeling/kreds

Åbningstider 
Pris 
kr. 30
Medlemspris 
kr. 10
Beskrivelse af haven 

Den geometriske have.

Der er ikke tale om en overordnet stram geometri som i en rokokohave, men snarere om en mangfoldighed af geometriske elementer der danner skulpturelle effekter i både stor og lille skala.

På den aflange grund (ca 1000 m2) der skråner på tværs ses til den ene side en kaskade af rektangulære bede, med rislende vand, der ender i en fiskedam; til den anden side en mosaik af sekskantede terassebede med stier imellem.                                                                                                                                                                                 Hækkene mod vejen på to sider er klippet med henholdsvis bløde snoede bølger og skarpt skårne indsnit der danner en række spidse gavle. På sydsiden af huset er der lagt vægt på perspektiv og udsigt som kun brydes af et centralt placeret morbærtræ. På nordsiden af huset er jorden fra udgravning til bassin og terrasse blevet brugt til opbygning af et landskab med sekskantede høje og laguner med stenbede på de skrånende  ider.

Der er lagt mere vægt på skulpturelle effekter end på mangfoldigt udvalg af eksotiske planter, og  flere elementer bærer præg af at haven er under stadig udvikling.

Adresse 
Fjordvænge 3
Dyves Bro
4700 Næstved
Kontakt 
Ruth Tange
40211508

Hold selv Åben Have

Har du lyst til at vise din have frem for andre haveinteresserede? Tilmeld din have til Åbne Haver og Havefestival.