Gå til hovedindhold
Åben Have

Flamsted gl. skole

Hyggelig gårdhave, masser af haverum m. farveopdelte staudebede. Dagliljer, bregner, græsser, stor hostasamling.

Havevandring med guide

Åbent efter aftale

Salg af planter fra haven

Haven er handicapvenlig

Deltager i Havefestival 2022
13. august 2022
Se åbningstider nedenfor
14. august 2022
Se åbningstider nedenfor
Åbningstider 
Pris 
20
Medlemspris 
20
Beskrivelse af haven 

Den gamle skole er fra 1906, mens haven på i alt 4.000 kvm er etableret i 2011 og udbygget i 2021/22.
Det første, du møder, er en hyggelig gårdhave med springvand, et dejligt trædrivhus og rosenbedet omkranset af små hække.
Haven er bygget symmetrisk op og rummer en række farveopdelte staudebede. Bagerst i haven finder du vores skovhave, som rummer store buske og træer samt rododendron, stauder og mange hostaer.
Den nyeste del af haven, som er etableret i 2021-22, er delt op i fire haverum. I den første har vi etableret en lang række højbede, som rummer de mange nye planter, som vi ønsker at tilføre haven, og egne frøformerede planter. Her har vi også et rigtigt stort bed med dahliaer i massevis af farver.
I de to følgende haverum har vi en hostasamling bestående af ca. 500 varianter. Har har vi også en større samling af bl.a. dagliljer (ca. 90 varianter), phlox (ca. 30 varianter) og geranium (ca. 50 varianter). Der er også plantet bl.a. en del bregner og græsser. Den sidste del af haven er under etablering sommeren 2022, men kommer til at rumme skovstier, som snoer sig mellem staudebede.
Efterhånden som haven vokser til, har vi fået en del overskudsplanter fra haven, som vi sælger fra vores lille "butik" v. carporten. Butikken har åbent efter aftale.
På hjemmesiden flamstedglskole.dk finder du et udsnit af de planter, vi sælger fra haven, ligesom du finder lister over vores plantesamlinger. Her kan du også finde flere billeder fra haven.
Vi har oprettet en Facebook gruppe "Flamsted gl. skole", som du er hjertelig velkommen til at blive medlem af. På Instagram lægger vi også billeder op af årets gang i haven, som du kan følge på profilen "Flamstedglskole".

Adresse 
Flamstedvej 210
9260 Gistrup
Kontakt 
Birthe og Ivan Bak
21728533