Gå til hovedindhold
Åben Have

Guidet rundvisning i alpinhave i Holeby, obs. tilmelding

Erhardt Tonnesen guider rundt i sin og Rita's smukke alpine have. OBS. tilmelding i hold á 1 times varighed.

Havevandring med guide

Arrangeret af afdeling/kreds

Åbningstider 
Pris 
30 kr.
Medlemspris 
15 kr.
Beskrivelse af haven 

I haven hos Rita og Erhardt Tonnesen findes både alpine planter, orkideer og senere på året masser af blomstrende liljer. Desuden flere flotte buske og træer. Masser af store sten er der, og også spaltebede, samt fine belægninger. Haven har været længe undervejs gennem mange år og har især i startet været et stort menageri med at få alle store (og mindre sten) placeret, så de falder "naturligt" ind i havens design. 

Vi bliver nødt til at "slippe folk ind" i hold, fordi havens udformning gør, at der ikke er megen plads at gå på og for at haven ikke denne dag skal lide under mange menneskers "fodslaw", må der ske en fordeling hen over dagen. 

Derfor kræves tilmelding, så angiv venligst, i hvilket tidsrum du agter at komme, samt telefonnummer og/eller mailadresse. Derfor ej muligt at tilmelde sig via hjemmeside og tilmeldingsblanket, da man ikke kan tilføje, hvilket hold, man ønsker. 

Der er åben i haven fra kl. 10 til kl. 15, dvs. at der bliver oprettet 5 hold. 

OBS: Hunde er ej velkomne i haven (der er ikke rigtig plads til at de kan løbe rundt...). 

Samme dag udstilling af smedejernsprodukter fra "Det historiske værksted" i Holeby (som Erhardt er en del af). 

Café Valnødden, (lige ved siden af p-pladsen overfor haven) holder åben d. 22. maj fra kl. 10. De har sædvanligvis kun åbent fra kl. 14, - men er villige til at åbne fra formiddagen. - Haveværter og bestyrelsen vil henvise de havebesøgende til Café Valnødden, hvor der for billig penge kan købes vand, kaffe, the, kage m.v. (Det er frivillige under Holeby Medborgerhus, som driver stedet). Derfor er der ikke "forplejning" i haven. Dermed er vi med til at støtte de frivillige i Medborgerhuset! Ligeledes er der i huset også adskillige "lopper", - bibliotek og hyggelige opholdslokaler. På dagen er der p.t. 6 tilmeldte til et lille plantemarked med have/krukkeplanter, frø, løg, samt andre loppeeffekter. Den "lokale blomsterdame" har desuden tilmeldt sig med buketter. 

Når du samtidig er "i området", henviser vi også til andre haver på Lolland, som er åbne samme dag, bl.a. Blanshaven og Peter Hansens have i Kappel (obs. entré). Blot henledes opmærksomheden på, at Blanshaven først tager imod besøgende fra kl. 13, da der om formiddagen er en hel busfuld af gæster fra Haveselskabet Sydvestsjællands afd.

Hold 1: kl. 10 - 11

Hold 2: kl. 11 - 12

Hold 3: kl. 12 - 13

Hold 4: kl. 13 - 14

Hold 5: kl. 14 - 15

Pia Jensen, som tager imod tilmelding, forbeholder sig muligheden for at kontakte de tilmeldte vedr. evt. at flytte sin tid, hvis der på nogle hold sker overbookning. Derfor vigtigt med angivelse af enten telefonnummer eller mailadresse, så Pia kan kontakte de involverede parter. 

Billeder er taget i haven d. 31. maj 2018 af Pia Jensen, der sammen med flere bestyrelsesmedlemmer i Haveselskabet - Lolland Falster afd. besøgte haven. 

Adresse 
Maribovej 12
4960 Holeby
Kontakt 
Pia Jensen (tilmelding til guidet havetur)
29401560