Gå til hovedindhold
Åben Have

Medicinhaverne i Tranekær

Medicinhaverne i Tranekær er Nordeuropas største medicinplanteanlæg med flere end 650 forskellige sorter.

Havevandring med guide

Hunde er velkomne

Mad må medbringes

Salg af planter fra haven

Pris 
50 kr. pr. voksen. Børn og unge under 18 år gratis.
Medlemspris 
50 kr.
Beskrivelse af haven 

Kom og se det flotte 3,2 ha store haveanlæg og få ny viden om planters medicinske brug før og nu.

Ved du f.eks., at en plante som Marietidsel kan gendanne noget af leveren? Eller at indholdet i Amerikansk Taks bruges i kemoterapi? For slet ikke at tale om, at peberrod virker antiseptisk og er god mod forkølelse?

Alt det og meget mere kan du se i Medicinhaverne i Tranekær, der er en stor og smuk park. Her fortælles der om plantemedicinens historie, og der trækkes paralleller til moderne vestlig medicin. I Medicinhaverne er der nu fem fuldt tilplantede haver på hver 800 kvm, og som noget helt unikt er der i arboretet rundt om haverne flere end 100 forskellige træer med medicinsk betydning og et vandløb med planter, der ligeledes har medicinsk betydning.

I Medicinhaverne er der omkring 650 forskellige planter, og ved dem alle er der skilte, som fortæller om planternes virkning. Gå på opdagelse mellem haver og træer eller sid og nyd det smukke syn.

Medicinhaverne drives af en frivillig havegruppe på 50 langelændere og fynboer. Haverne er åbne året rundt fra solopgang til solnedgang.

Du kan læse meget mere på www.medicinhaverne.dk – tjek især menupunktet Livets gang i haverne – og du kan også følge os på www.facebook.com/medicinhaverne og på www.instagram.com/medicinhaverne_tranekaer.

Adresse 
Botofte Strandvej 2A
Tranekær
5953 Tranekær
Kontakt 
Lene Anker
21847822