Gå til hovedindhold
Åben Have

Moderne cottagehave i Troense

Moderne cottagehave inddelt i forskellige haverum, staude- og rosenhave, frugthave, køkkenhave og bær- og urtegård.

Kaffe/Kage kan købes

Mad må medbringes

Salg af planter fra haven

Åbningstider 
12. august 2022 12:00 til 17:00
13. august 2022 10:00 til 17:00
14. august 2022 10:00 til 17:00
Pris 
50
Medlemspris 
50
Beskrivelse af haven 

Haven er beliggende i den historiske Grønnegade med gamle bevaringsværdige bindingsværks- og skipperhuse med dertil hørende store frugthaver. Haven er på 3200 kvm og anlagt som en engelsk inspireret cottagehave med stor grad af biodiversitet for øje. I haven er der et rigt fugle- og insektliv. Der er flere haverum med forskellige oplevelser. I prydhaven er der staude- og rosenbede primært med engelske busk- og klatreroser, som er farvemæssig afstemt. Der er den mere stramt designede sydhave med kvadratiske bede beplantet med tørketålende stauder og urter. I den skyggefulde del af haven er anlagt skovbede med væltede træstammer til pryd og nytte. Den store køkkenhave med orangeri er økologisk dyrket. Den er omkranset af frugt- og bærespalier og er anlagt i en blandingskultur af blomster, urter og grøntsager. I den vilde ende af haven står krogede æbletræer, her er bålsted og picnicområdet placeret. Hobbyhaven er det seneste skud på stammen og rummer en gammeldags "kålgård" med bærbuske, kål, kartofler og spindehør.
Der er mulighed for at købe stauder ved Åben Have. Man kan også købe en signeret udgave af bogen "Haven i Troense - i ledtog med naturen", som blandt andet er skrevet af havens ejer.
På hjemmesiden www.troensehaven.dk er artikler om design og dyrkning af haven. Her er masser af fotos og tips til gøremål knyttet til årstiderne. Og så er der flere beskrivelser om haven og de arrangementer, der afholdes i løbet af året.
Du kan også følge haven dag for dag på min instagramprofil @troensehaven og på Facebooksiden Troensehaven

Adresse 
Grønnegade 37
Troense
5700 Svendborg
Kontakt 
Helle Troelsen
20597317