fbpx Moderne cottagehave i Troense | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Åben Have

Moderne cottagehave i Troense

Moderne cottagehave inddelt i forskellige haverum, staude- og rosenhave, frugthave, køkkenhave og bær- og urtegård.

Kaffe/Kage kan købes

Mad må medbringes

Salg af planter fra haven

Åbningstider 
Pris 
40
Medlemspris 
40
Beskrivelse af haven 

På grund af begrænsning på antal besøgende i haven, skal man booke og betale entre på forhånd. Det kan gøres via min hjemmeside Troensehaven.dk. Her kan man vælge et tidsrum på datoerne i juni. I august vil der indtil videre ikke være behov for at booke billet på forhånd.

Haven er beliggende i den historiske Grønnegade med gamle bevaringsværdige bindingsværks- og skipperhuse med dertil hørende store frugthaver. Haven er på 3200 kvm og anlagt som en engelsk inspireret cottagehave med stor grad af biodiversitet for øje. I haven er der et rigt fugle- og insektliv. Der er flere haverum med forskellige oplevelser. I prydhaven er der staude- og rosenbede primært med engelske busk- og klatreroser, som er farvemæssig afstemt. Der er den mere stramt designede sydhave med kvadratiske bede beplantet med tørketålende stauder og urter. I den skyggefulde del af haven er anlagt skovbede med væltede træstammer til pryd og nytte. Den store køkkenhave med orangeri er økologisk dyrket. Den er omkranset af frugt- og bærespalier og er anlagt i en blandingskultur af blomster, urter og grøntsager. I den vilde ende af haven står krogede æbletræer, her er bålsted og picnicområdet placeret. Frugthaven med runde bede med forskellige hosta og frugttræer, bærhaven og urtegården forsyner familien hele året med frugt, nødder, urter og bær.
Der er mulighed for at købe stauder ved Åben Have. Man kan også købe en signeret udgave af bogen "Haven i Troense - i ledtog med naturen", som blandt andet er skrevet af havens ejer.
Læs mere om haven og bogen på hjemmesiden.

Adresse 
Grønnegade 37
Troense
5700 Svendborg
Kontakt 
Helle Troelsen
20597317