Gå til hovedindhold
Åben Have

Næsten 8000 kvm stor have med mange forskellige afdelinger.

Næsten 8000 kvm have med mange afdelinger. Plantesamlerhave. 1000 vis af forårsløg, mange stauder, træer og buske.

Havevandring med guide

Hunde er velkomne

Mad må medbringes

Åbent efter aftale

Salg af planter fra haven

Haven er handicapvenlig

Åbningstider 
Pris 
0 kr.
Medlemspris 
0 kr.
Beskrivelse af haven 

Haven består af en gammel og ny afdeling på henholdsvis knap 1900 kvm og 6063 kvm.
Den gamle del består af et stenbed med nemme stenbedsplanter, tre surbundsbede, et blandet flagstangsbed, to staudebede, urtehave, drivhus, to vandhuller og en del almindelige og mindre hårdføre træer og buske. Desuden et varmt stenbed ved husets sydmur, samt en del krukker med ikke-hårdføre planter. Også udestue med orkideer og andre, tropiske planter, kun åben efter aftale og ved åben have. Planterne kan dog beses udefra gennem store vinduer.
Den nye del består af græs med mange træer og buske, også sjældenheder. Der er et staudebed på 150 meters længde med buske ind imellem. Et nyere alpinbed til planter, der kun trives i grusblandet jord. Dette bed er blevet udvidet med et lille "bjerg" med mange sten og alpinplanter. Også et Georginebed længst mod vest. Desuden to vandhuller. Der er nu lavet 4 nedgange fra den gamle have, så man ikke skal gå for langt fra den ene del til den anden. Der er også blevet en ny og større urtehave mod øst. Der er desuden et par pavilloner og et nyopført orangeri/drivhus. I øvrigt mange borde og bænke.
Haven er åben i 2022, den 6. og 7. august, begge dage fra kl. 10, og efter aftale. Dog er der lukket på havefestivaldagene, som er 13. og 14. august, da vi vil se andre haver den weekend.
Salg af forskellige planter, også mere ualmindelige arter.

Adresse 
Tokkerupvej 40
Tuehusene
4653 Karise
Kontakt 
Ole Pedersen og Kirstine Haugaard
2465 6740 og 2883 7542