Gå til hovedindhold
Åben Have

Stor have på landet, med mange forskellige afdelinger.

Næsten 8000 kvm stor have med mange afdelinger. Plantesamlerhave. 1000 vis af forårsløg og mange stauder.

Havevandring med guide

Hunde er velkomne

Mad må medbringes

Åbent efter aftale

Salg af planter fra haven

Haven er handicapvenlig

Åbningstider 
9. maj 2020 10:00 til 16:00
8. august 2020 10:00 til 16:00
Pris 
20 kr. incl. kaffe og småkager.
Medlemspris 
20 kr. inkl. kaffe og småkager.
Beskrivelse af haven 

Haven består af en gammel og ny afdeling på henholdsvis knap 1900 kvm og 6063 kvm.
Den gamle del består af et stenbed med nemme stenbedsplanter, tre surbundsbede, et blandet flagstangsbed, to staudebede, urtehave, drivhus, to vandhuller og en del almindelige og mindre hårdføre træer og buske. Desuden et varmt stenbed ved husets sydmur, samt en del krukker med ikke-hårdføre planter. Også udestue med orkideer, kun åben efter aftale og ved åben have. Planterne kan dog beses udefra gennem store vinduer.
Den nye del består af græs med mange træer og buske, også sjældenheder. Der er så et staudebed på 150 meters længde med buske ind imellem. Mange siddepladser rundt omkring. Et nyere alpinbed til planter, der kun trives i grusblandet jord. Dette bed er blevet udvidet med et lille "bjerg" med mange sten og alpinplanter. Også et Georginebed længst mod vest. Desuden to vandhuller. Der er nu lavet 4 nedgange fra den gamle have, så man ikke skal gå for langt fra den ene del til den anden. Der er også blevet en ny og større urtehave mod øst.
Haven er åben i 2020 den 9. maj og den 8. august, samt efter aftale. Dog er der lukket på havefestivaldagene, da vi vil se andre haver den weekend.

Adresse 
Tokkerupvej 40
Tuehusene
4653 Karise
Kontakt 
Ole Pedersen
2465 6740