Gå til hovedindhold
Årets bedste havefoto af Hans J. Roding Andersen
Årets bedste havefoto af Hans J. Roding Andersen
Fra Cph Garden 2019

Årets bedste havefoto

En fagjury har kåret årets bedste havefoto 2019. Her kan du se de fotos, der vandt.
23. juni 2019

Juryen har kåret vinderne af den store fotokonkurrence for amatørhavefotografer, som Haveselskabet har afholdt i forbindelse med Cph Garden 2019.

Der blev uddelt priser i 4 kategorier: "Haveliv", "Dyr i haven", "Makro" og "Blomster og planter". Fra de fire vinderfotos blev konkurrencens hovedvinder af "Årets bedste havefoto" fundet.

Desuden valgte jury at give en specialpris til et af konkurrencens fotos, og der blev uddelt en publikumspris til det foto, som havde fået flest stemmer ved en sms-afstemning.

Vi ønsker ET STORT TILLYKKE til alle vinderne.

Årets bedste havefoto

Juryen valgte at kåre dette på én gang sjove og mærkelige foto som årets bedste havefoto. Vinderfotoet er taget af Hans J. Roding Andersen og vandt også i kategorien "Dyr i haven".

Årets bedste havefoto 2019. Foto: Hans J. Roding Andersen

Dommerne sagde bl.a., at der her er tale om et helt unikt billede. De har aldrig tidligere set et lignende foto af en frø, der æder en anden frø. De fremhæver især det, at fotografen har formået at fange dette helt unikke øjeblik og frøens lidt generte og flove udtryk, som tænker den "Sorry I ate you, Bro". 

Vinder i kategorien "Makro"

Hans J. Roding Andersen er sørme også fotografen bag det foto, som vandt i kategorien "Makro", og her bliver vi i dyreverdenen.

Dommerne sagde bl.a., at de var fuldstændigt pjattede med dette foto, som de mener har en lækker komposition og en fantastisk farveholdning. De fremhæver især den ekkoeffekt, som den orange farve i pollenet på bien og blomsten i forgrunden og baggrunden giver.

Vinder i kategorien "Makro". Foto: Hans J. Roding Andersen

Vinder i kategorien "Blomster og planter"

Dette skønne foto taget af Helene Højgaard blev vinder af kategorien "Blomster og planter".

Dommerne sagde bl.a., at der var mange gode bud i denne kategori, men at vinderfotoet har noget mystisk over sig, som gør, at det ikke lige er til at greje. Det giver os en følelse inde i, vi kan mærke det.

Helene Højgaard kunne fortælle, at fotoet er taget på knæ, så de rødlilla lathyrus i forgrunden er fotgraferet nedefra, fordi himlen var så flot og skulle med på billedet.

Vinder i kategorien "Blomster og planter". Foto: Helene Højgaard

Vinder i kategorien "Haveliv"

I kategorien "Haveliv" vinder dette smukke foto taget af Niels Anders Thorn.

Juryen sagde bla., at de ikke var i tvivl om, at dette foto skulle vinde i denne kategori. Ann Malmgren har et særligt udtryk "Jesuslys", som hun ofte bruger, når hun underviser i fotografering. Og i dette foto er der jesuslys for fulde gardiner.

Vinder i kategorien "Haveliv". Foto: Niels Anders Thorn

Juryens specialpris

Juryen kunne slet ikke styre sig, da de så dette foto og måtte på stedet opfinde en ny pris, som vi har kaldt "Juryens specialpris". Den gik til dette skønne foto taget af Christina Kazimierz.

Juryen sagde, at der her er tale om et helt særligt billede, et billede som man ikke lige kan komme fra.

Juryens specialpris. Foto: Christina Kazimierz

Publikumsprisen

I fotokonkurrencen har Haveselskabet desuden valgt, at der skulle være en publikumsvinder, som blev kåret ved en sms afstemning blandt gæsterne på Cph Garden. 

Vindernes af publikumsprisen blev dette skønne foto taget af Michael Gaundorf, som er medlem af Haveselskabet i Aalborg og står bag Facebookgruppen Blomsterløget.

Haveselskabets direktør sagde ved kåringen, at dette billedet viser, at når alt kommer til alt så handler det om haveglæde.

Publikumsprisen. Foto: Michael Gaundorf

Sådan foregik det

Tidligere på året kunne alle interesserede indsende fotos til Haveselskabets konkurrence. Vi modtog over 600 havefotos. Mange tak for dem! Heraf blev 100 fotos udvalgt til finalen af fotograferne Ann Malmgren og Adam Bindslev.

De 100 nominerede fotos blev vist på en fotoudstilling ved Cph Garden, som foregik fra 20. til 23. juni 2019 i Ballerup.

Du kan se alle 100 fotos lige her.

Der var fire kategorier i konkurrencen: 

  • Blomster/planter
  • Makro
  • Haveliv
  • Dyr i haven

Af de udvalgte 25 billeder i hver kategori har juryen valgt de endelige vindere. Desuden blev der kåret en publikumsfavorit via en sms-afstemning ved Cph Garden.

Ud over æren får vinderen af "Danmarks flotteste havefoto" også et fotokursus hos fotograf Ann Malmgren. Mens de dygtige vindere i de fire kategorier som præmie får et gavekort til fotobutikken Dine billeder på 600 kr. Vinderen af specialprisen modtager Ann Malmgrens nys bog om Tivolis haver.

Juryen

Juryen bestod af de 4 dygtige fotografer: Clive Nichols, Ann Malmgren og Wawwa Ohrt, samt Adam Bindslev.

Juryen fra venstre: Clive Nichols, Ann Malmgren og Wawwa Ohrt.

Annonce