Gå til hovedindhold
Årets plante 2019
Årets plante 2019
Artikel for alle

Årets plante er robust og tørketålende

Det blev en lav stenurt med gule blomster, der vandt prisen som årets plante på årets Chelsea Flower Show 2019.
Morten Linnemann - 
27. maj 2019

Årets plante ved Chelsea Flower Show 2019 blev Sedum takesimense med sortsnavnet ‘Atlantis’. Den bliver ca. 30 cm høj, har pudeformet og blomstrer med gule blomster helt fra juni til september.

Årets plante 2019

Årets plante udmærker sig blandt andet ved at være tørketålende, fuldt hårdfør og at være gavnlig for insekter. De grønne blade har cremehvide kanter, som i efteråret får et lyserødt skær. Kan bruges fx som stenbedsplante eller i krukker, men vil også kunne klare sig i almindelige bede, blot jorden er veldrænet.

Digitalis x valinii ‘Firebird'

På 2. pladsen kom en nyere sort af fingerbøl Digitalis x valinii ‘Firebird’. Det er en kraftigtvoksende, 90 cm høj plante med blomster i varmt rødlige-pink farver, der blomster helt fra maj til oktober.

Agapanthus ‘Fireworks’

Tredjepladsen gik til enskærmlilje, Agapanthus ‘Fireworks’ med to-farvede blomster i blålilla og hvide farver. Den blomstrer længe og har større blomster og flottere farver end andre tofarvede sorter af Agapanthus.
 
De tre prisvindere blev kåret blandt 20 udvalgte planter ved årets Chelsea Flower Show.

Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.