Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolens univers Skærehaveskolens univers Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Abild (Apple Acres DK) På den 20.000 m2 store landbohave/naturgrund er der etableret forskellige nyttehavearealer, hver med deres særlige fokus, fra overdækket højbedshave, til gravefri nyttehave

Abilds have er en stor selvforsyningshave med fokus på høst af frisk grønt året rundt, diversitet og æstestik

Sensommer i den overdækkede tomathave på Abild. Foto: Ukendt kilde

Sensommer i den overdækkede tomathave på Abild. Foto: Ukendt kilde

  • Havevandring med guide
    Læs mere
  • Salg af planter fra haven
    Læs mere
  • Åben efter aftale
    Læs mere

Abild er et plantebaseret selvforsyningsbrug, hvor Yen og Henrik dyrker et varieret udvalg af grøntsager, frugter, nødder og bær. På den 20.000 m2 store landbohave/naturgrund er der etableret forskellige nyttehavearealer, hver med deres særlige fokus, fra overdækket højbedshave, til gravefri nyttehave, små drivhuse til en lille gårdhave med højbede og sydfrugter.

Haverne dyrkes hele året rundt med fokus på at kunne høste friske grøntsager hver dag året rundt, også i frost og sne. Samtidig dyrkes også grøntsager efter de traditionelle selvforsyningsparadigmer, og om sommeren er det klart den store overdækkede tomathave, med 60+ forskellige sjældne og velsmagende tomatvarianter, sødkartofler, ingefær og kalabasser, der løber med den største opmærksomhed, ligesom græskarhavens store artsvariation stjæler opmærksomheden i september/oktober.

Også eksotiske planter som citrus, kiwi og banan har de senere år sneget sig ind i selvforsyningshaven og de seneste 3 år har dyrkning af citrus flyttet sig fra den overdækkede have til gårdhaven, hvor 2 arter af hårdføre citrusfrugter prøvedyrkes som helårscitrusser plantet direkte i havejorden.

Bæredygtighed og naturlig gødning og skadedyrsbekæmpelse er nøgleord for de virkemidler og værktøjer der anvendes i haven. For eksempel vandes der udelukkende med regnvand opsamlet i et stort selvbygget opsamlingsanlæg med en kapacitet på 30.000 liter, og haven dyrkes gravefrit og med varieret beplantning, der tiltrækker en stor variation af nyttedyr i haven.

Haveglæde, madglæde, drømmen om det gode liv og om at mindske vores fodaftryk, og måske endda inspirere andre til at bruge haven mere eller anderledes er centrale elementer i vores virke i og omkring Abild. Vi er optagede af, at vores haverum både skal være smukke, og samtidig gøre en eller anden form for nytte, enten fordi det, der dyrkes, kan spises, drikkes, sanses eller fungere som bolig for nyttedyr. Samtidig arbejder vi hele tiden på at skabe løsninger der letter vedligeholdelse, minimerer jordbearbejdning og fremtidssikrer vores adgang til at dyrke haven til selvforsyning i mange år fremover.

Abilds spiselige haver ligger naturskønt på Sydøstfyn, i Gudmekongernes land med marker, skov og Broholm Slot som naboer og er åbne efter aftale.

Vis hele beskrivelsen

Åbningstider

Haven er åben efter aftale, tag kontakt til kontaktpersonen hvis fremvisning ønskes.

Find haven

Gudme Kohavevej 43 Gudme 5884 - | Åben i Google Maps