Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

Birkegårdens Haver

Så åbner vi igen op for Birkegårdens fem fantastiske haver.

  • Mad må medbringes
    Læs mere
  • Haven er handicapvenlig
    Læs mere

Birkegårdens haver er det idéelle sted til havenydere. Med sine fem meget forskellige haver, byder stedet på et væld af farver og nuancer sat i smukke rammer.

Den dansk/engelske have på 7.000 m2 er en fantastisk farveoplevelse året rundt. Haven er romantisk med detaljer, som fontæne, marmorfigurer, bede indrammet af små klippede hække og meget mere, som hører til i en engelsk have.

Den Japanske have, som er på i alt 10.000 m2, er helt originalt opbygget med sten, lygter, klippede træer, ventehuse og pavilloner. Den japanske have er inddelt i 5 større og mindre haveafsnit: Vandrehaven, Meditationshaven, Sandhaven, Stenhaven og Murhaven, der hver rummer sin egen fortælling gennem formernes og planternes symbolik.

Præriehaven er en staudehave, der bugner overdådigt fra juni. Præriehaven blev anlagt i 2007 med udsigt over markerne og landskabet, så man får følelsen af store vidder og horisont ligesom på en rigtig prærie. Den er anlagt med brede gange, som fører op på en lille høj, hvor man kan sidde og nyde synet ud over “sletten”.

Klosterhaven er en have for alle sanserne. Her er mulighed for at dufte til og føle på urter, som både kan bruges som medicin og gøre middagen helt fantastisk. Klosterhaven er lavet med 16 højbede i et geometrisk mønster, otte bede med lægeurter, som danner kvadratet og otte trekantbede i midten med krydderurter og med en fontæne som centrum.

Permahaven er en selvforsyningshave, hvor der dyrkes frugt og grønt ud fra permakulturprincipperne. Haven er på 2.700 m2 og byder på højbede, et mindre økosystem, en skovhave fyldt med frugttræer, bærbuske, spiselige urter og blomster, klatrende planter, rodfrugter og svampe og et halmhus bygget ud fra CO2 neutrale løsninger.

I Birkegårdens Haver er der rig mulighed for at spise medbragt mad eller benytte den hyggelige café. Gavebutikken byder på masser af inspiration til både gaver, have og hjem.

Birkegårdens Haver inviterer til havevandring på Morsdag d. 14. Maj, Skt. Hans d. 23. Juni, Sæsonafslutning d. 24. September og åbner haven for hunde til hundedage, som i år 2023 falder på den 29. April, 14. maj, den 18. juni, den 16. juli, den 20. august og den 10. september, 15. Oktober og hver fredag i julen.

Birkegårdens Haver har åbent alle dage fra d. 29/4 til d. 24/9, igen til Halloween fra d. 14/10 til d. 22/10 og til jul fredag, lørdag og søndag i alle adventsweekenderne.

Vis hele beskrivelsen

Åbningstider

Obs: Flere åbningstider kan blive tilføjet løbende

 

Find haven

Tågerupvej 4 Ruds Vedby 4291 - | Åben i Google Maps