Gå til hovedindhold
Alunrod i bed med stribet elefantgræs.
Foto: Aksel H. Sørensen
Artikel for alle

Alunrod - alsidige og farverige

Alunrod er nemme planter. Når de først er etableret, kan de tåle at stå relativt tørt, selvom en måneds varme og tørke kan være hårde ved dem.
04. juni 2009

Alunrod, Heuchera, er flerårige stauder, der vokser bedst i halvskygge. Helt ideelt er skygge mellem kl. 12 og 15, men får de vand nok, klarer de sig fint i solen. Tilsyneladende klarer sorterne med krøllede blade mest varme og tørt vejr.

Alunrod har den ene skavank, at de i løbet af få år nærmest vokser op af jorden, så roden bliver synlig. Problemet kan klares ved at omplante hvert 3.-4. år eller lægge jord eller kompost ind omkring dem.

Det kan også forsinkes et års tid, hvis man sørger for at plante så dybt som muligt. Det vil sige, at bladene skal helt ned til jorden.

Dekorative næsten hele året

De nye sorter af alunrod bevarer bladene vinteren over, og sætter et nyt hold i løbet af foråret. Sidst på vinteren kan kulde og blæst, dog tage glansen af dem.

Mange alunrod blomstrer med lette, oprette aks, men også uden for blomstringstiden er de meget dekorative i bede eller i krukker og kummer. De kan bruges alene eller sammen med andre stauder, sommerblomster og løvfældende eller stedsegrønne buske.
 

Annonce