Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

4 Haver i Gudme

Lille landbohave, parcelhushave, brugshave, bondehusidyl og have tegnet af Kjeld Slot med mange rum og orangeri m.m.

Info

Hvornår 
01. august 2019
17:00 - 21:00
Pris 
30 kr. for alle 4 haver, kaffe/kage 25 kr.
Medlemspris 
30 kr. for alle 4 haver, kaffe/kage 25 kr
Afdeling/kreds 
Svendborg

Vi skal besøge 4 meget forskellige haver:
Lone og Henning Feldingbjerg Nielsen, Gryagervænget 86
Lene Nyfjord, Skelmosevej 8
Hanne og Søren Them, Søvangen 29
Susanne og Thorben Jensen, Teglværksvej 58

Lone og Henning Feldingbjerg Nielsens lille landbohave
Langs alléen ses frugtlunden med nye og gamle frugtsorter. Gårdsplads/forhave med kig til først grøntsagsrækkerne og frugtbuskene og derefter udover markerne. Lone har også sin "formeringsstation”, hvor hun selv laver sine planter. Prydhave med overdækket terrasse og drivhus. Hele haven bærer præg af, at Lone elsker at formklippe sine planter.
Parkering: på Gryagervænget.

Hanne og Søren Thems have er en brugshave, hvor nydelsen har førsteprioritet og med minimalt arbejde. Rigtig mange hyggekroge og rigtig mange finurlige ting optillet/ophængt. Hannes store interesse er pileflet, hvilket også tydeligt fremstår i haven.

Susanne og Thorben Jensens have tegnet af Kjeld Slot 
Som Susanne skriver på sin blog http://solbakken1908.blogspot.com
består haven af en 4 m bred græsgang, som fører ned til en 4m høj og 18 m lang mur med et orangeri på 40m2 på bagsiden, pergola, vandspejl mange haverum. Gul have, hvid have, rektangulære staudebede med græsser, forhave i cottagestil, køkkenhave, 17 højbede i den moderne have, eng med søjlepopler og meget meget mere. Det kan ikke beskrives, det skal opleves.
Parkering: på teglværksvej/skyttehuset - der vil være opsat skilte. 

"Hospitalet". Lene Nyfjord har hele vejen igennem bevaret bindingsværksidyllen både ved hus og have. Her findes både stokroser og roser.

"Hospitalets" historie:
"Hospitalet" har det heddet i flere århundreder og var ejet af Broholm. Fra Broholm var der oprettet et legat, hvoraf det fremgår, at huset skal vedligeholdes, og der skal leveres brændsel til de fattige. Det er endvidere anført, at der er fire små værelser, og man regner med, at der kan bo to i hvert rum. Endvidere er der en lille have og en tørvekule. Det er endvidere anført, at bønderne skal levere 5 læs tørv og et lille læs bøgebrænde til hver. Det viser sig, at der ind i mellem har boet flere mennesker i det lille hus, end det var normeret til. Hvornår huset er bygget, tør man ikke spå om. Det er anført på udskiftningskortet i 1801. I 1877 blev den såkaldte Fattiggård opført på Gryagervej, hvorefter nogle af de mennesker, der ellers ville være at finde i "Hospitalet" henvist til Fattiggården.

Adresse 
Se bekrivelsen
5884 Gudme
Kontaktperson 
Anni Petersen
25384693

Tilmelding ikke nødvendig

Få masser af inspiration

I magasinet HAVEN kan du læse om nye tendenser, spændende haver, beddesign - og sjove "gør det selv" projekter. HAVEN udkommer 10 gange om året.