fbpx Åbne haver i Haderslev | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

Åbne haver i Haderslev

Åbne haver i Haderslev Lørdag d. 15.august 2020 kl. 13 – 16

Info

Hvornår 
15. august 2020
13:00 - 16:00
Pris 
0 kr.
Medlemspris 
0 kr.
Afdeling/kreds 
Haderslev

I år bliver det muligt at besøge 5 åbne haver i og omkring Haderslev.

Første have er Lene og Jan Sternkopfs dejlige ”by-landbohave” på Ladegårdsvej 56 i den østlige del af Haderslev. Haven, arbejdet i den og glæden ved den blev udførligt omtalt i en større artikel i JydskeVestkysten i august 2019. Artiklen havde overskriften ”Haven voksede fra projekt til Passion”.
Grundplanen for den 3000 m2 store have blev tegnet af landskabsarkitekt Kirsten Kidde tilbage i 1997 – siden har havens udvikling været et stadigt projekt og en voksende passion for ejerne.
I kan glæde jer til en stemningsfyldt have med masser af spændende planter.

De 2 næste haver ejes begge af Bodil og Gunnar Fink. ”Haven- et ekko af huset” – er en stor landbohave, delvis nyanlagt efter opførelse af nyt stuehus i 2016. Adressen er Hoptrup Hovedgade 131, Hoptrup/Haderslev.
Belægningen   omkring det nye hus afspejler husets stramme arkitektur, mens resten af haven er mere traditionel med gamle buske og træer, samt et stort staudebed, der løbende er under fornyelse under inspiration af tidens nye interesse for stauder.  
Havearkitekt Knud Bundgaard fra Unikahaver.dk har stået for tegning af den nye del af haven.
”Sommerhushave i arkitektoniske linjer” er udført som en struktureret sommerhushave med masser af græsser og tørketålende planter, der understreger husets moderne linjer og nærheden til havet. Det er en dejlig have, som ikke er en kopi af en parcelhushave.
Anlægget er tegnet af Knud Bundgaard fra Unikahaver.dk. Adressen på haven er Diernæs Strandby 54.

Kirsten Kræmer, Diernæs Strandby 23. Kirsten er ikke selv hjemme på dagen, men vi har fået lov til at se hende store, blomsterrige hjørnegrund ”på egen hånd.

 Kaj Nielsen, Diernæs Strandby 32. Også her er der masser af blomster i august, bl.a. mange dahlia. Begge de sidstnævnte sommerhus er helårsbeboede, hvilket også sætter sit præg på haverne.

Adresse 
Ladegåedsvej 56
6100 Haderslev
Kontaktperson 
Poul pedersen
4521646084

Tilmelding ikke nødvendig