Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

AFLYST Heldagstur til haver i Thy

AFLYST som følge af Coronavirus- situationen

Info

Hvornår 
24. maj 2020
08:30 - 22:00
Pris 
175 kr. inkl. forplejning
Medlemspris 
150 kr. inkl. forplejning
Afdeling/kreds 
Jammerbugt

På Simons Bakke i udkanten af Thisted finder man Heides Planteskole. Planteskolen blev grundlagt i 1936 af Magnus Heide. I dag er det sønnen Ole, der sammen med Grethe driver den, og det er ham, der er idémanden bag de mange flotte bygningsværker, der ses rundt omkring på planteskolen. Oprindeligt var planteskolen placeret nede ved fjorden, men blev i 1962 af pladshensyn flyttet til sin nuværende placering. I planteskolen kan man blandt meget andet se en af Europas største samlinger af syrener. Der er mere end 400 forskellige sorter, hvoraf de fleste kan købes.
Vi kører videre til Bakkegården i Kallerup til Mette og Karl Thingstrup. Her skal vi se en flot landbohave i stadig udvikling. Haven er opdelt i flere afdelinger med forskellige løgplanter, juleroser, påskeklokker, primula, aurikler, sibiriske iriser og skægiriser (de fleste fra PCO Nørgaard). Ligeledes findes en del dagliljer, mange stauder og gamle pelargonier. Her kan opleves store asiatiske og originale liljer samt klematis. Og et surbundsbed med en del sjældne planter f.eks. gøgeurt, fruesko, trillium, snabelkallaer og mange andre sjældne planter. En afdeling af stenbed med en del alpine planter. Haven er i stadig forandring. Flere steder i haven er der siddepladser.
Herefter besøger vi Else Lønborg hos “Thy til stauder”. Haven og planteskolen smelter sammen til en fasttømret enhed. Der har ikke været nogen fast plan for, hvordan haven skulle indrettes, så den er opstået lidt efter lidt. Men Else Lønborg sætter pris på, at den ikke er alt for velfriseret, og at stauderne kan tiltrække insekter og fugle.
Sortimentet i planteskolen består af stauder, der alle er “født” i Thy. De skal kunne tåle at stå ude hele vinteren uden vinterdækning, og må også meget gerne være insektvenlige og gode til buketter.
Vi mødes på Superbrugsens parkeringsplads i Pandrup kl. 08.30 og på parkeringspladsen ved Brovst Sport og Kulturcenter kl. 09.15. Har du brug for kørelejlighed, så sig det ved tilmeldingen.

Adresse 
Superbrugsen i Pandrup kl. 08.30
Brovst Sport og Kulturcenter kl. 09.15
9460 Brovst
Kontaktperson 
Tove Broen
27875749
Tilmeldingsfrist 
18. maj 2020