Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

Aften med liljer

Lene Kirkebak, inkarneret liljedyrker og -forhandler, giver gode råd om liljen som havens dronning.

Info

Hvornår 
31. marts 2022
19:00 - 22:00
Pris 
80 kr.
Medlemspris 
50 kr.
Afdeling/kreds 
Nordvestsjælland

Man skal ikke være bange for at dyrke liljer, siger Lene Kirkebak, der er inkarneret liljedyrker i Ringe og formentlig Danmarks største lilje-forhandler. Selv om liljer hører til havens fornemste blomster, kan alle være med, blot de følger nogle almindelige lilje-råd.

Dem deler Lene Kirkebak gerne ud af, når hun 31. marts er til lilje-aften i Ubby Forsamlingshus, hvor der også er lagt op til en farverig oplevelse med dejlige lilje-billeder.

Lene Kirkebaks egen have er på 4.500 kvm, hvor liljerne vokser sammen med andre planter, fordi hun har erfaring med, at så klarer de sig bedst. Løgene vil nemlig helst stå i skygge, mens blomsterne elsker sol.

Hun vil bl.a. fortælle om de lidt forskellige vokseforhold for orientalske og asiatiske liljer, samt om de mere specielle martagon-liljer.

Liljer er ret robuste over for sygdomme, og de største angreb er faktisk de røde liljebiller, som Lene Kirkebak selv bekæmper ved sine daglige ture rundt i haven, hvor hun fjerner dem manuelt.

Aftenen byder også på en fortælling om havens tilblivelse. Den står Lenes mand, Bo Recke for.

Parret har de senere år skabt nok Danmarks største lilje-forretning, og de tager gerne bestillinger fra hjemmesiden med til Ubby, så man kan spare fragtomkostninger.

Oplevelsen i Ubby Forsamlingshus er inklusiv kaffe med tilbehør.

Adresse 
Ubby Forsamlingshus
Hovedgaden 19, Ubby
4490 Jerslev
Kontaktperson 
Sisser Weinreich
51600273
Tilmeldingsfrist 
31. marts 2022
Tilmeld dig her