Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

Aftentur til Ommersyssel

Aftentur til to haver i Havndal og Blenstrup ved Gjerlev. Mødested: Venusvej 38, Havndal

Info

Hvornår 
08. august 2019
19:00 - 21:30
Pris 
50 kr
Medlemspris 
30 kr
Afdeling/kreds 
Mariager Fjord

Aftentur til Ommersyssel

I august er der tradition for, at Mariagerfjord Havekreds inviterer til besøg i haver i kredsens område. Denne mulighed er der også i 2019, og vi kan forhåbentlig nyde de to haver i Havndal og Blenstrup ved Gjerlev i dejligt vejr.

Vi mødes hos Karl Erik Precht, som har en hyggelig parcelhushave. En del af haven blev anlagt i 1981. Senere er haven blevet udvidet med yderligere 600 m2, så der i dag er ca. 1.400 m2.

Haven er i udvikling hele tiden. Der er mange forskellige ting at se på, og man forsøger hele tiden på at finde nogle nye spændende planter, buske og træer.

Så uanset hvilket tidspunkt på året man er i haven, er der altid noget nyt at se på.

Der samles ikke på nogen bestemte planter. Haven er delt op i mange rum, så der er altid en ny overraskelse, når man runder det næste hjørne. Der er drivhus, havehytte og siddepladser flere steder i haven.

Herefter kører vi ca. 12 km til Blenstrup, hvor vi aflægger besøg i Berith Pedersens have, som er en stor landbohave.

Den er delt op i 2 afdelinger med prydhave syd for huset og køkkenhave og stort havehus nordvest for huset. I haven er en meget stor pavillon, der fortsætter i en pergola - begge dele er helt overgroet af slyngroser og klematis.

I foråret 2019 er det planlagt at anlægge et nyt spændende bed i prydhaven. Nordvest for huset er der drivhus og højbede samt et flot hjemmebygget havehus, som bærer tydeligt præg af, at Beriths mand er tømrer. Fra haven er der en vid udsigt ud over marker og landskab.

Aftenen slutter med, at vi drikker vor medbragte kaffe og  nyder brødet, som bestyrelsen sørger for. 

Adresse 
Venusvej 38
8970 Havndal
Kontaktperson 
Dorthe Leth
29902530
Tilmeldingsfrist 
7. august 2019

Få masser af inspiration

I magasinet HAVEN kan du læse om nye tendenser, spændende haver, beddesign - og sjove "gør det selv" projekter. HAVEN udkommer 10 gange om året.