Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

Boost din haveglæde!

Haveglæde kan ikke købes for penge - Lotte Bjarke vil hjælpe os - slip haveglæden løs - ingen færdige opskrifter!

Info

Hvornår 
23. maj 2019
19:00 - 21:30
Pris 
100,- incl. kaffe & kage
Medlemspris 
75,- incl. kaffe & kage
Afdeling/kreds 
Bjerre Herred

 Få et boost til din haveglæde!

Torsdag den 23. maj kl. 19.00

Haveglæde kan ikke købes for penge. Den skal slippes løs med fingrene i jorden, dufte i næsen og fuglefløjt i ørerne. Så er det slet ikke så svært, det der med haven.

Nybagte haveejere og haveejere, der først lige har opdaget, at haven derude kan bruges til meget andet end at slå græs og klippe hæk i, kan med fordel begynde her.

Med udgangspunkt i sin havebog, Slip haveglæden løs – fryd, facts og fiduser, sætter Lotte Bjarke havepoliti og løftede pegefingre til vægs. For hvem har egentlig bestemt, at der ikke må være tusindfryd i plænen, at der skal være bar jord mellem buskene, og at grøntsager skal dyrkes på række og geled?

Der er jo ikke en færdig opskrift på en god have, og der er lige så mange måder at have have på, som der er haveejere. Det vigtige er, at haveejeren er glad for sin have. Så er det nemlig en god have. Det er lidt ligesom med kæresten: Hvis man elsker den, er den perfekt, og den blomstrer op, når bare man hygger lidt om den.

Lotte Bjarke gør op med begrebet den nemme have. Det handler jo i virkeligheden ikke om, at haven skal være nem. Det handler om, at haven skal være et dejligt sted, hvor vi længes efter at være. Et frirum til nydelse og afslapning – og sund motion - hvor vi for en gangs skyld kan gå offline og bare være os selv, mens vi hygger os med terapeutisk lugearbejde og andre havesysler.

Der er skrevet rigtig mange havebøger om perfekte haver, der godt kan give lidt præstationsangst. Men slap bare af. Definer dine egne havedrømme og glem perfektionisterne. Planterne har ikke læst botanik, så hvis du har lyst til at blande sommerblomster, stauder og grønkål i et vildt og dejligt mix, så er det det, du skal gøre.

I foredraget viser Lotte Bjarke billeder fra en lang række haver i ind- og udland, der har inspireret hende og gennem årene har betydet, at den private have løbende har forandret sig efter princippet: Man bliver heldigvis aldrig færdig med sin have. Hun giver samtidig eksempler på, hvordan hun selv griber sagen an, når behovet for et nyt bed melder sig.

Lotte Bjarke deler ud af sin egen haveglæde, der på uhøjtidelig vis favner hele haven og alle naturens små mirakler, der hører med til at være haveejer. Hun er bogaktuel med Slip haveglæden løs – fryd, facts og fiduser, er uddannet hortonom og har gennem 20 år givet gode, jordnære haveråd i danske magasiner og på havebloggen www.helthenihaven.dk. Desuden er hun redaktør for fagbladet Gartner Tidende.

Entre incl. kaffe og kage kr. 75,- (ikke medlemmer 100,-)

Start evt. dagen/aftenen med et besøg v/Vejlefjord (Rhododendrontid)

Adresse 
Vejlevej 93
Stouby Skole (parkering og indgang foran skolen ud mod Vejlevej)
7140 Stouby
Kontaktperson 
Ellen Kristine Kyed Jørgensen
51803948

Tilmelding ikke nødvendig

Få masser af inspiration

I magasinet HAVEN kan du læse om nye tendenser, spændende haver, beddesign - og sjove "gør det selv" projekter. HAVEN udkommer 10 gange om året.