Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

Bukettur til Øster Lindet

Vandretur ved Øster Lindet. Bemærk at denne bukettur foregår LØRDAG.

Info

Hvornår 
15. februar 2020
13:00 - 16:00
Pris 
0 kr
Medlemspris 
0 kr
Afdeling/kreds 
Vejen-Brørup

Vi mødes ved Esben Klemanns høje kantsten ved parkeringen over for Øster Lindet kirke. Ved kirken ser vi Niels Hansen Jacobsens sten for de faldne samt Matthias Mygind sten. Mod nord går vi i sporet efter KLeinbanen.

I 100-året for genforeningen er buketturene i stor stil lagt syd for Kongeåen i Sønderjylland. Teresa vil fortælle om den høje kantsten som er en del af projektet: egnsbeton. Derefter går vi over vejen for at se Niels Hansen Jacobsens mindesten over de faldne fra Øster Lindet i 1. Verdenskrig. Vi skal også se kirken, som bl.a. har nogle spændende kalkmalerier. 

Dernæst går turen mod nord. Undervejs fortæller vore lokale guide, Kaj Frandsen, der er 3.generation i Østergaard Lindet, om forskellige ejendomme, der for år tilbage husede købmænd, bager, mejeri, elværk etc. Undervejs passerer vi den gamle station, der spillede en stor rolle på KLeinbanen, der forlænget er nedlagt. Nordpå følger vi banestien over landevejen til den store gård Ankersminde. På vejen tilbage til kirken får vi et storslået kig ud over et stykke istidslandskab med et stykke af Rødding Bakkeø.

Medbring gerne kaffe m.m. Som kan nydes undervejs. Turen er ikke besværlig, men gode travesko er altid en fordel. Ca 3 km.

Der er tale om bukettur nr 22. Turene planlægges som et samarbejde mellem Vejen Kunstmuseum, Naturfredningsforeningen Vejen afd. og Haveselskabet Vejen-Brørup.

Alle er velkomne. Medbring gerne kaffe som kan indtages i en pause undervejs.

Adresse 
Præstegårdsvej
Øster Lindet
6510 Rødding
Kontaktperson 
Elisabeth Østergaard
23748974

Tilmelding ikke nødvendig