fbpx Bustur til haver på Bornholm GENNEMFØRES! | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Arrangement - Haverejser

Bustur til haver på Bornholm GENNEMFØRES!

I samarbejde med Ansager turistfart tager vi fra Varde/Esbjerg til solskinsøen for at se 8-9 private haver+ naturen mm.

Info

Hvornår 
20. august 2020
06:30 - 23:00
23. august 2020
00:00 - 18:00
Pris 
3700
Medlemspris 
3700
Afdeling/kreds 
Esbjerg
Varde

I samarbejde med Ansager turistfart tager vi på en 4-dags busrejse til solskinsøen for at se på haver.

Vi besøger 8-9 private haver på Bornholm, flere med en fantastisk udsigt over Østersøen, klippefremspring og anden som den vestjyske natur ikke byder på.

Overnatning foregår på Hasle feriecenter i hytter til 4 person, med 2 soverum med enkeltsenge, fælles stue, køkken, bad og dejlig terrasse. Der er gode fællesfaciliteter hvor vi kan hygge om aftenen, hvis vi vil. Swimmingpool, minigolf og skøn natur.

Ud over haverne tager vi en guide med en formiddag for at se og hører om nordsiden af øen, vi besøger bl.a. små fiskerbyer, Hammershus, Ekkodalen, Gudhjem, rundkirken i Østerlars og meget mere.
Vi tager selv på tur rund syd øen, hvor vi også ser haver og besøger Dueodde, Nexø og der bliver også et par timer på egen hånd i Svaneke hvor du kan besøge byen, bryggeriet, ismejeriet, glaspusteriet eller hvad du har lyst til. På denne tur besøger vi også en gårdbutik med bl. Havtorm produktion samt sommerfugleparken med tropiske planter.

Turen er selvfølgelig i egen bus fra Varde/Esbjerg og retur, prisen inkludere: transport, overnatning, måltider, entreer til haverne og sommerfugleparken, guide, en aften på en vingård med buffet og levende musik.

Husk pas og/eller billede legitimation da vi kører over Sverige.

BESKRIVELSE AF NOGLE AF HAVERNE:

1) En anderledes villa have med masser af natursten, mange forskellige stedsegrønne, sirligt formklippede buske, sydtropiske træer, som palmer, oliven, morbær, fersken, nektarin, kiwi, kumoi, mm. Smalle stier fører gennem haven, ligesom et vandløb snor sig til små havedamme.

2) Den mest fantastiske udsigt over havet. Haven fik i 2011 ”pris” fra Dansk Landbrug & fødevarer, som årets smukkeste landbohave. Haven er anlagt med mange roser, hortensia, bunddækkeplanter, havedam, køkkenhave og drivhus mm. En hyggelig gårdsplads med toppede brosten og beplantning.

3) En helt speciel have i 4 niveauer, og med naturlige klipper. En stor udfordring at få planter til at gro i lidt jord. Her findes duftpæoner, rhododendron, roser, stauder, som blomstrer på forskellige tidspunkter hen over sommeren. En havedam er omkranset af de naturlige klipper. Skøn, skøn udsigt til havet.

4) Charmerende staudehave inspireret af den engelske cottage stil med klematisser, roser, stauder, buksbom, taks, græsser og sommerblomster. Haven byder på forskellige haveafsnit opdelt af buske, hegn til klatreplanter, en pergola og gange af stenmel mellem bedene. Haven har et meget frodigt og vildt udtryk – mange rum

5) Nyere have men allerede godt tilvokset. Næsten alle bede er etablerede i bløde former, med stauder, bunddække og mange spændende træer og buske. En del hortensia, rigtig mange hosta, alundrod og bregner. Nederst i haven er der skov med hortensia og en mammutblad.

6) Landbohaven smukt anlagt i den skønne natur, bl.a. klippeparti med en stor sø, pavillon, masser af pileflet, køkkenhave, roser på pergola og meget andet.

Vi vil selvfølgelig også få mulighed for at købe planter med hjem - ellers er det jo ikke en "rigtig" havetur.

På vejen hjem holder vi ved Haveselskabet have på Frederiksberg, hvor vi får et par timer til at gå rundt og kigge på egen hånd, inden vi kører direkte mod Vestjylland.

Opsamling: Borgen i Varde kl 6.30 og
P-plasen ved motorvejsafkørslen Esbjerg Nord kl. 6.50 - Retur søndag (omkring spisetid/aften).

Bindende tilmelding:  senest 10/7 - her via hjemmesiden
til Ansager Turist tlf:75 29 70 17, E-Mail: ansagerturrist@ansagerturist.dk
eller mail til haven.esbjerg@gmail.com, telefon til Anitha 50871787

Pris: 3700 kr pr person ved min. 40 tilmeldte, evt. eneværelse med tillæg, efter tilmeldingen udsendes girokort og rejsebevis

Adresse 
Hasle Feriecenter
.
3790 Hasle
Kontaktperson 
Anitha Nygård
50871787
Tilmeldingsfrist 
1. juli 2020
Antal deltagere 
52
Tilmeld dig her