Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

Bustur til Sydslesvig

Bustur til Sydslesvig med besøg i økologisk planteskole, en cottagehave og stor privat have ned til Nord-Ostsee-Kanal.

Info

Hvornår 
25. juni 2022
08:00 - 19:00
Pris 
300
Medlemspris 
200
Afdeling/kreds 
Aabenraa

Vi starter turen med at besøge den økologiske planteskole Bioland Kräuter und Stauden Hasbach i Klappholz, som er specialiseret i krydderurter og hjemmehørende stauder. Planteskolen er ejet af Ulla Hasbach, som er meget dedikeret og har en stor viden om planterne. Vi drikker vores medbragte kaffe her og havekredsen serverer et rundstykke.

Herefter går turen videre til Bauerngarten Chalupka i Hestoft ikke langt fra Slien. Her har ægteparret Heidi og Michael Chalupka skabt et lille paradis. De har totalt restaureret et gammelt bondehus og bragt haven tilbage til den oprindelige cottagestil, som er anlagt efter gamle tegninger af bondehaver, og der er tænkt meget over detaljerne. En meget smuk og hyggelig have med små hække og blomstrende stauder og roser. Rundt i haven møder man også de små dværghøns.På engen er der skabt et miljø for at få de oprindelige blomstrende planter tilbage. Der er også plantet forskellige frugttræer.  Opholdet her varer ca. 1 time og hvis vejret er til det, kan vi spise vores frokost i græsset.

Vi slutter af med at besøge en stor privat have - Kanalgarten Neuwittenbek - direkte ned til Nord-Ostsee-Kanal.  Haven, der er på 5000 m2, er ejet af Doris Burghardt og Ingo Kruse. Der er køkkenhave med drivhus, duft- og krydderurtehave, skovhave, rosenhave, japansk have og en stor dam. Vi får en guidet tur i haven og der serveres kaffe og hjemmebagt kage i caféen. 

Medbring pas, kaffe til formiddagskaffen, frokost og drikkevarer. 

Adresse 
Haderslevvej 7
P-pladsen bag Folkehjem
6200 Aabenraa
Kontaktperson 
Jette Winther
20332641
Tilmeldingsfrist 
22. juni 2022
Antal deltagere 
40
Tilmeld dig her