fbpx Busudflugt til Mariager | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

Busudflugt til Mariager

Busudflugt til området ved Mariager Fjord. Vi skal se tre fantastiske haver. Vi ser også Rosenhaven og får frokost.

Info

Hvornår 
23. juni 2019
07:30 - 19:00
Pris 
700 kr
Medlemspris 
300 kr
Afdeling/kreds 
Måbjerg

Den 23. juni 2019 skal vi atter på en herlig bustur med Haveselskabet Måbjerg Kreds. Bussen afgår fra det sædvanlige sted på parkeringspladsen ved kirkegården på Viborgvej (den indenfor Ringvejen) kl 07.30, så det er om at være morgenfrisk.

Vi kører først til Rosenhaven i rosernes by Mariager. Her venter os et fantastisk syn med ca. 800 forskellige slags roser. Med til at lave og drive dette unikke sted er Eskild Skau, som vi skal besøge senere. Og det er her i Rosenhaven, vi skal have vores formiddagskaffe. Der er rundstykker med ost og marmelade og selvfølgelig kaffe og the. Vi får 1 time og 15 min.til det hele.

Efter en kort lille køretur kommer vi til Aase og Eskild Skau i Mariager. De bor på en kuperet grund, der er på ca. 7500 m2. Vi bevæger os rundt i haven bl.a. på stier langs skovkanten og får forskellige dejlige syn i haven, alt efter hvor vi går. Haven har en masse skønne roser. Og det er jo lidt af en selvfølge, da Eskild er en af mændene bag den tidligere besøgte Rosenhave. Aases favorit er pæoner, og dem er der rigtig mange af i alle mulige sorter og farver. Men haven indeholder også rhododendron med masser af bunddække samt hostaer. Der er salg af roser i haven.

Næste stop bliver på Mariager Golfrestaurant i Hadsund. Her venter der os en lækker søndagsbuffet med en øl eller en sodavand til. Vi får 1½ time til at nyde frokosten og de smukke omgivelser med udsigt over Mariager Fjord.

Godt mætte kører vi til Maren og Søren Tang i Viveterp. Igen en fantastisk have - nok en af de smukkeste der findes her til lands. Der er 4 tdl. (ca. 22.000 m2) med 80 forskellige slags frugttræer i en afdeling for sig selv. Vi ser også en fin køkkenhave. Haven har mange, mange rhododendron blandet med masser af surbundsplanter og hostaer plantet i store flader. Der er mange stier, som fører os rundt i skønheden, og vi kommer også gennem en skovhave. I haven ligger der mange fantastisk flotte sten. I dette paradis skal vi nyde vores eftermiddagskaffe.

Vi slutter udflugten med besøg i Stinesminde hos Henriette Giese og David Edvards. De bor på en 7.000 m2 stærkt kuperet grund med udsigt over Mariager Fjord. Er man lidt dårligt gående, skal haven ikke afskrække for at deltage i udflugten, da det meste af haven kan ses fra huset i bunden af haven. I den ene side af grunden er en lille bæk med vand fra et kildevæld lavet til pompøse sammenhængende damme med fald. I haven er der en stor samling af kalmier, som finder sig rigtig godt tilrette her. Her er også en del roser og træhortensiaer. Og så er der en del specielle træer fra vores lokale Lønbæk Planteskole. Der bliver tid til en øl eller en sodavand, mens vi nyder haven.

Så går turen atter hjemover, og vi forventer at være i Holstebro ca. kl. 19.00.

Adresse 
Viborgvejs kirkegård
parkeringspladsen
7500 Holstebro
Kontaktperson 
Anne Marie Saaugaard
30286445
Tilmeldingsfrist 
4. juni 2019
Antal deltagere 
58
Tilmeld dig her