Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

Efterårsmøde

Efterårsmøde i Haveselskabet Struer Kreds med foredrag af Karin Esmann Knudsen, onsdag den 26. oktober 2022

Info

Hvornår 
26. oktober 2022
19:00 - 22:00
Pris 
60
Medlemspris 
35
Afdeling/kreds 
Struer

Museumsinspektør Thomas Østergaard Frandsen, Struer Museum, og formanden for Haveselskabet Struer Kreds, Henning Pedersen, indleder efterårsmødet med en kort fortælling om Havekredsens 100 år jubilæum og den udstilling der i den forbindelse er lavet på Struer Museum.

Herefter holder Karin Esmann Knudsen foredrag med overskriften Paradis på jord – havernes kulturhistorie.

Paradis på jord – havernes kulturhistorie

Haver indeholder fra gammel tid en forestilling om paradis. De haveformer, der afløser hinanden gennem historien, afspejler på forskellig måde ønsket om at skabe en guddommelig eller evig orden. Også i litteraturens haver kan man aflæse, hvordan de er udtryk for en længsel eller en idealtilstand, der ytrer sig forskelligt til forskellige tider. Foredraget vil med eksempler fra haver over hele Europa og med inddragelse af litteraturens og kunstens haver indkredse disse paradisforestillinger, fra middelalderens klosterhaver over renæssancens lysthaver og barokkens fremvisninger af magt, til romantikkens følsomme naturgroede haver og den aktuelle mangfoldighed af haveformer og diskussioner om at fremme den vilde natur i haverne. Hvordan kommer paradisforestillingen til udtryk i vores haver i dag, hvor der i lyset af aktuelle udfordringer med klimaforandringer og biodiversitet tales om haven som levested for en mangfoldighed af arter?

Karin Esmann Knudsen, lektor emerita Syddansk Universitet, har arbejdet med havernes kulturhistorie i mere end 20 år og udgivet bogen Paradis på jord. Havernes kulturhistorie.

Efterårsmødet afholdes i år i samarbejde med Struer Museum.

Der vil være en kort pause under foredraget, hvor der serveres kaffe og kage.

Pris inkl. traktement 35 kr. for medlemmer (af havekredsen eller museumsforeningen) og 60 kr. for ikke medlemmer.

Tilmelding til Henning Pedersen på mail: hpstruer@youmail.dk eller 2928 8515

Adresse 
Søndergade 23
Struer Museum
7600 Struer
Kontaktperson 
Henning Pedersen
+4529288515
Tilmeldingsfrist 
1. oktober 2022