Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

Floks og Storkenæb

Vi får besøg af Birgitte Husted Bendtsen, som har arbejdet med Floks og Storkenæb i rigtig mange år.

Info

Hvornår 
11. marts 2020
18:00 - 21:30
Pris 
100 kr.
Medlemspris 
50 kr.
Afdeling/kreds 
Hejnsvig-Vorbasse-Grindsted

Vi besøger flokshaver i England og Tyskland, bl.a. Karl Foersters have i Potsdam. Karl Foerster, der har givet os så mange gode høstfloks, udtalte de berømte ord: “ En have uden floks er ikke blot en fejltagelse, men en synd mod sommeren. Floks og deres bestøvere, sommerfuglene, hører vi om, ligesom opfor-mering, dyrkning og pasning af floks naturligvis også er med i aftenens program.

Efter kaffen er det storkenæb med fokus på nye sorter, der er kommet efter, at bogen om storkenæb udkom. Vi besøger Det Kongelige Engelske Haveselskabs have, Wisley, hvor den store afprøvning af storkenæb fandt sted 2002-2006. Vi ser også på navngivningen af storkenæb, som den internationale registrator styrer. ”Er du i tvivl? – så plant en storkenæb,” sagde den engelske havebogsforfatter Margery Fish. Det er et godt råd, for alle kan dyrke storkenæb, og der er storkenæb til ethvert sted i haven. I fore-draget hører vi om storkenæb til sol, til skygge, til fugtige såvel som til tørre steder, ligesom vi kikker på de små nuttede til stenbedet.

Der udleveres en planteliste før foredraget. Der vil være mulighed for at købe hendes bøger og engelske planteskilte på tilbud www.planteskilte.com.

Denne aften starter vi med en let buffet og hyggeligt samvær. 

Der vil være mulighed for at købe drikkevarer.

Alle er velkomne

Adresse 
Mødestedet
Nygade 29
7200 Grindsted
Kontaktperson 
Marianne Jespersen
30111720
Tilmeldingsfrist 
9. marts 2020