Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

Floks og storkenæb

Birgitte Husted kommer og deler ud af sin store viden om floks og storkenæb

Info

Hvornår 
26. april 2022
19:00 - 22:00
Pris 
150,00
Medlemspris 
75,00
Afdeling/kreds 
Holstebro

Vi får besøg af Birgitte Husted som vil dele ud af sin store viden om floks og storkenæb.

Hun tager os med på besøg i flokshaver i England og Tyskland, bl.a. Karl Foersters have i Potsdam, og vi møder tyske og hollandske floksforædlere. Karl Foerster, der har givet os så mange gode høstfloks, udtalte de berømte ord: “ En have uden floks er ikke blot en fejltagelse, men en synd mod sommeren”! Der er floks til ethvert sted i haven, og vi ser på dem til sol såvel som på dem til skygge. Floks og deres bestøvere, sommerfuglene, hører vi om, ligesom opformering, dyrkning og pasning af floks naturligvis også er med i aftenens program. 

Efter kaffen er det storkenæb med fokus på nye sorter, der er kommet efter, at bogen om storkenæb udkom. Vi besøger Det Kongelige Engelske Haveselskabs have, Wisley, hvor den store afprøvning af storkenæb fandt sted 2002-2006. Vi ser også på navngivningen af storkenæb, som den internationale registrator styrer. ”Er du i tvivl? – så plant en storkenæb,” sagde den engelske havebogsforfatter Margery Fish. Det er et godt råd, for alle kan dyrke storkenæb, og der er storkenæb til ethvert sted i haven. I foredraget hører vi om storkenæb til sol, til skygge, til fugtige såvel som til tørre steder, ligesom vi kikker på de små nuttede til stenbedet.

Der udleveres en planteliste før foredraget. Det er en liste over de planter, Birgitte viser, så man kan krydse af, hvis der er nogle, man bare må have fat i! I forbindelse med foredraget vil der være mulighed for at købe Birgittes bøger. Der vil være “markedstilbud” på såvel storkenæbbogen som på floksbogen. Hendes mand Lars tager sine engelske sorte planteskilte med - dem vil der ligeledes være tilbud på, se www.planteskilte.com. Endelig har de kort med storkenæb (fotos fra bogen)  med og de koster ikke noget, men er gratis så længe lager haves!

Kaffe og brød inkluderet

Adresse 
Valgmenighedens hus
Skolegade 32
7500 Holstebro
Kontaktperson 
Karen Margrethe Hartvigsen
+4530134325

Tilmelding ikke nødvendig