Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

Foredrag med Frønørden

Frønørden Tony Bülow fra Ikast fortæller om indsamling af frø.

Info

Hvornår 
18. marts 2020
19:00 - 21:00
Pris 
60
Medlemspris 
40
Afdeling/kreds 
Viborg

Frønørden, Tony Bülow fra Ikast, har haft frø som hobby de sidste 15 år, hvilket har bragt ham rundt i hele Midtjylland med frø til fordrag, høst markeder, byhaver, Frø-popups, workshops og udsendelser i Tv Midtvest og på DR Vores vejr og flere artikler i aviser og på DR.

Han startede som frøsamler, fordi han havde brug for frø til børnenes køkkenhaver i Ikast Naturklub, hvor avl af egne frø var en del af projektet. Som aktiv i landsforeningen “Frøsamlerne” så han behovet for gratis lykkeposer til børn, unge og nystartede havefolk og “Lykkeposerer til Frøspirer" så dagens lys, Frø til projektet kommer fra private donationer via Facebook gruppen “Stop Spild af Frø” og lokale frøfirmaer mm.

Der fremstilles ca. 1500 - 2000 lykkeposer årligt, i år er der uddelt 1200 lykkeposer til Forårsmessen i Skive og 6-700 portioner af “Frønørdens Lille Lise” ud over det normale. “Gendyrk - grønt genbrug”, “Gro din mad huset no7”, “Frønørdens Lille Lise”, “Permakøkkenhaven” mm, er andre af Frønørdens platforme på Facebook, hvor han i samarbejde med andre aktører, formidler budskabet om bæredygtigheden og diversiteten, i at dyrke sine egne frø og dele eller bytte dem gratis med andre, et koncept mange havegrupper på Facebook nu er bygget op efter

Efter foredraget, som varer ca. 1 time, vil snackfade med forskellige frøposer, blive sendt rundt

Medbring selv kaffe og brød

Adresse 
Vesterbrogade 15
Biblioteket
8800 Viborg
Kontaktperson 
Elsebeth Amdi
51708673
Tilmeldingsfrist 
13. marts 2020