fbpx Foredrag om cottagehaver og dem, der ligner ... | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

Foredrag om cottagehaver og dem, der ligner ...

Claus Dalby kommer til Maribo og fortæller om cottagehaver og dem, der ligner ... OBS. tilmelding pga. traktement.

Info

Hvornår 
21. oktober 2020
19:00 - 21:30
Pris 
230
Medlemspris 
160
Afdeling/kreds 
Lolland-Falster

Foredraget tager udgangspunkt i Claus Dalbys seneste bog med samme titel: "Cottagehaver og dem, der ligner". Gennem flere år har Claus Dalby besøgt og fotograferet cottagehaver; ikke blot i Europa, men også i USA.

Cottagestilen, der har sit udspring i England, stammer fra sidste halvdel af 1800-tallet og var især i begyndelsen tilpasset ejere af mindre huse. Overordnet kan man sige, at det handler om haver, der ikke er "designede". Det var en enkel – men langt fra ukunstnerisk – haveform, hvor sparsommelighed og selvforsyning var beundrede dyder. Dette gav sig udslag i anvendelsen af vilde blomster og driftssikre stauder, samt bærbuske og andre spiselige planter – en frodig symbiose i samspil med rustikke hegn, pergolaer, havemøbler og små huse. 

Claus Dalby har efterhånden skrevet en del havebøger og optrådt mange gange på fjernsyn og ved diverse events, bl.a. CPH-Garden i 2017. Mange kender Claus Dalby, men også hans skønne have i Risskov, hvor han igennem mange år har dyrket sin have med mange roser, stauder, løg, takshække m.m., og også dyrker sommer- blomster, Dahlia og stauder i krukker. I dag har Claus Dalby hele 3 væksthuse, hvor han bl.a. fremdyrker mange sommerblomster fra frø, han planter ud i sine krukker, men også ud i haven til fyld blandt havens andre gevækster.  

Claus Dalby medbringer nogle af sine bøger til salg, hvis det kunne have interesse.  

OBS: Bindende tilmelding og betaling inden d. 10/10-20 pga. traktement (kaffe og kage), samt selvfølgelig retningslinjer for Corona. Tilmelding efter "først til mølle"-princip. 

Betaling via MobilePay eller bankoverførsel. Info ved tilmelding. 

Oplys venligst navn, telefonnr. og evt. email-adresse ved tilmelding, samt om du er medlem af Haveselskabet eller ej.

 

 

Adresse 
Bangs have
Bangshavevej 23
4930 Maribo
Kontaktperson 
Birthe Magnusson
30828475
Tilmeldingsfrist 
10. oktober 2020
Antal deltagere 
100