Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

Foredrag om roser

Foredrag v. Birthe og Ernst Jensen, Ribe. Om roser, blomsternes dronning.

Info

Hvornår 
14. oktober 2021
19:00 - 22:00
Pris 
140 kr
Medlemspris 
80 kr
Afdeling/kreds 
Skive

 

Hvordan lykkes jeg med roser”

v. Birthe og Ernst Jensen

torsdag den 14. oktober 2021 kl. 19.00

på Landbo Limfjord, Resenvej 85, 7800 Skive

 

Rosen bliver ofte omtalt som "Blomsternes Dronning" og mange dyrker da også roser i haven med større eller mindre succes.

 

Birthe og Ernst Jensen har viet en stor del af deres liv og kærlighed til roser i haven. I deres have i Ribe er der roser overalt. Dog er haven ikke større end 730 m2, men intensivt dyrket med masser af roser, stauder og slyngplanter. Haven er så tilpas lille, at det derfor er muligt, at overkomme den på så højt et plan, som Birthe og Ernst gør, for speciel roser skal passes og plejes. Roser, der trives, får altid opmærksomhed. Det kommer dog ikke helt af sig selv. Der er nogle regler, der skal overholdes, og netop, hvad de består i, vil Birthe og Ernst fortælle om ved et foredrag, der har titlen: ”Hvordan lykkes jeg med roser"

 

Ernst var rosenamatør og havde været det længe, da han lærte Birthe at kende. Birthe er havearkitekt. Det har vist sig at være en god kombination rent havemæssigt. Roser kan sagtens kombineres med andre planter; stauder og slyngplanter, og dette har de netop gjort i deres fælles have i Ribe.

 

Et af Ernst mange mottos er: "Roser skal have gødning, vand og kærlighed - de to første ting kan overdrives, det kan den sidste ikke.

 

Jordforbedring, hvordan du bekæmper skadedyr og svampesygdomme, for det kan ikke helt undgås, når du dyrker roser, pasning af roserne, og inspiration ved at rejse og se rosenparker i både Danmark og i udlandet er, hvad foredragsholderne vil komme ind på, blandt meget andet.

 

Birthe og Ernst har lavet rosen- og haverejser til England og Holland. Det har bl.a. medført at de opdagede, at man i de store offentlige parker i England planter roser efter roser på en helt ny og meget besparende måde, både arbejdsmæssigt og økonomisk.

 

Birthe og Ernst forhandler rootBooster, som letter arbejdet ved udskiftning af roser. rootBooster hjælper naturen med at hjælpe sig selv, og. Det fortæller de mere om under foredraget.

 

Ernst Jensens bog " Et liv med roser", udkom i 2009 på forlaget Klematis, hvor den kendte havemand Claus Dalby er forlægger. Det var netop Claus Dalby, der fik overtalt Ernst Jensen til at skrive sin viden ned i omtalte bog. Bogen kører nu på 3. og kan købes til en favørpris denne aften, hvis den ikke er udsolgt inden da.

 

Vil du vide mere om rosendyrkning, så kom til foredrag torsdag d. 14. oktober 2021.

 

 

Tilmelding til Anette på tlf. 20 28 62 59 eller til Landbo Limfjord tlf. 96 15 30 00 senest mandag den 11. oktober.

Pris: medlemmer 80,- / ikke medlemmer 140,- inkl. kaffe og brød.

Adresse 
Landbo Limfjord, Resenvej 85
7800 Skive
Kontaktperson 
Anette Pedersen
20286259
Tilmeldingsfrist 
11. oktober 2021