Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

Haveaften Hornshøj og Mejrup

Man kan komme og se de spændende haver på Mejrup Hedevej 7, Hornshøj Øst og på Viborgvej 91, Mejrup

Info

Hvornår 
17. juni 2021
18:30 - 21:00
Pris 
0
Medlemspris 
0
Afdeling/kreds 
Måbjerg

Den 17. juni har Måbjerg Kreds arrangeret haveaften i Hornshøj Øst og i Mejrup. Man kan komme og gå efter behag i tidsrummet mellem kl. 18.30 og kl. 21.00. DER ER INGEN ENTRÉ.

På Mejrup Hedevej 7 hos Martine og Knud Danielsen skal vi se en 3 tdl. stor landbohave. Parret købte ejendommen i 2000 og har siden selv plantet alt på grunden. Ikke alt i denne have er velfriseret; jo længere væk fra huset man kommer, jo mere kommer naturen frem. Men selv i naturområdet er der klippede stier, der indbyder til en lille aftentur.

Langs indkørslen er der en kant med rosen White Cover, og rundt om flagstangen finder vi et azaleabed. Her er et dige med stenbedsplanter, en portal med blåregn, en kæmpe gunnera, surbundsbed, rosenbed og bed med knaldrøde kallaer tæt ved en dejlig stor terrasse.

I haven er der desuden et stort drivhus og en stor køkkenhave. Her er masser af frugtbuske, og et syrenhegn har frugttræer imellem sig. Og som om det ikke var nok, så er her også en lille frugtplantage og et stykke mark med flere forskellige slags græskar. Og hele denne overflod af frugt og grønt bruger Martine flittigt af i sit køkken.

Den anden have, man kan se, er på Viborgvej 91, Mejrup hos Dorthe og Flemming Bach. Det er en 4300 m2 stor og blomsterrig have, som parret påbegyndte i 2011. Rundt om haven er der marker, som til parrets ærgelse nu skal udstykkes.

Det er en tung lerjord, der er i haven, så det kræver en del arbejde at få "lettet" jorden.

Indkørslen til huset er prydet med bergenia, og langs gårdspladsen knejser smukke, hvidstammede birketræer med fodposer af hosta.

Haven indeholder mange bede, der alle er tæt beplantet og med forskelligt indhold. I et bed er der et vandparti omgivet af røde planter, og et andet sted er der en cirkel med hvide blomster. Der er flere surbundsbede og masser af roser.

I alt har haven 3 dejlige terrasser. Den ene ligger i forbindelse med en frugthave, og espaliertræer danner væg mod blomsterhaven. Her er lidt køkkenhave i højbede. Og sidst men ikke mindst finder vi et lækkert driverhus, som forlænger den udendørs havesæson.

Der er lidt plantesalg i haven.

 

Adresse 
Mejrup Hedevej 7 og Viborgvej 91
Hornshøj Øst og Mejrup
7500 Holstebro
Kontaktperson 
Annette Skytte
30193633

Tilmelding ikke nødvendig