Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

Haveaften i Måbjerg og Sir

Vi skal se to dejlige haver I Måbjerg og Sir. Vi mødes kl. 17.30 på Nordre Ringvej 2. Fuld forplejning.

Info

Hvornår 
27. maj 2021
17:30 - 21:00
Pris 
140 kr
Medlemspris 
70 kr
Afdeling/kreds 
Måbjerg

Det vil være en stor fordel både for deltagere af arrangementet og for Måbjerg Kreds, hvis du betaler, inden du kommer til arrangementet. Så undgår vi kø ved "billetlugen". Ved betaling SKAL du opgive navnet på den person, billetterne er bestilt til. Du kan overføre penge via netbank til kredsens kontonr. 76001104306 og huske at skrive dit navn på. Overførslen SKAL være foretaget senest dagen før arrangementet. Du kan også indbetale på vores nye mobilpay-nummer, som er 1581NA.

Vi tager dog stadig mod betaling ved indgangen.

 

Hvis du ikke er medlem af Måbjerg Kreds, bedes du medbringe dit medlemskort til Haveselskabet.Tak for denne hjælp.

 

Den 27. maj skal vi på aftentur til Måbjerg og Sir. Det er en tur, der oprindeligt var planlagt til 2020.

Vi mødes kl. 17.30 på Nordre Ringvej 2, Måbjerg hos Inger Margrethe og Kristian Borup. Gården er Kristians fødehjem, men har en overgang været ejet af tidligere formand i Haveselskabet Måbjerg Kreds Tage Godrim. Haven er 18.000 m2, og huset er fra 2008.

Huset er bygget i en vinkel på 45 grader, så gårdspladsen har den korte side, mens haven har den lange. Det giver en fantastisk udsigt indefra, samtidig med at haven trækkes ind i huset. De store, gamle træer på grunden er bevaret, og der er plantet en lille ny skov med 8000 træer. Denne er lavet med bund af anemoner, ramsløg, storkonval og løgplanter.

I bunden af haven er der en dejlig natursø med dunhammer, 50 græskarper og et springvand. Søen er omgivet af et stendige med siddepladser. Den øvrige beplantning i haven består hovedsageligt af rhododendron,roser, hostaer og buske. Vi finder også et drivhus. Den store græsplæne klippes af en robot, og det holder mosset væk. I plænen er der lagt en permanent kroketbane.

Udenfor haven er der vildtager, som tiltrækker vildt og fugle. Udgåede træer o.lign. får lov at ligge til gavn for dyr og insekter.

Vi får sandwich og drikkevarer i haven.

Vi fortsætter til Godrimvej 3, Sir hos Kirsten og Jørgen Jacobsen. På deres 5.000 m2 store grund har de opført et halmhus, som de flyttede ind i i 2015. Huset er beklædt med træ og giver et fantastisk indeklima. Fra huset er der udsigt over have og marker.

På sydsiden af huset er der lavet et stort udhæng i hele husets længde. Her er der mobile lævægge (lidt ligesom rullegardiner), som giver læ uanset, hvor vinden kommer fra.

Et gammelt læhegn i haven er bevaret og underplantet med masser af forskellige løgplanter. Under et nyplantet læhegn er der sået en frøblanding som bunddække.

I haven er der en dejlig havepavillion, og ved siden af den, i plan med huset, er der lidt køkkenhave i højbede. Hindbær, brombær og kartofler er også at finde her.

Huset ligger på en skrånende grund, så haven er i etager. I bunden af haven er der en sø. Vi finder masser af stauder og surbundsbede.

I denne dejlige have skal vi nyde vores aftenskaffe.

Du skal selv medbringe STOL OG KAFFE. Så sørger kedsen for brødet.

DET ER DESVÆRRE IKKE MULIGT PÅ NUVÆRENDE TIDSPUNKT AT TILMELDE SIG VIA HJEMMESIDEN. DERFOR BLIVER DU NØDT TIL AT RINGE TIL PIA PÅ TLF. 24 43 44 05.

 

Adresse 
Nordre Ringvej 2, Måbjerg
Inger Margrethe og Kristian Borup
7500 Holstebro
Kontaktperson 
Pia Eliassen
24434405
Tilmeldingsfrist 
20. maj 2021