Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

Haveaften i Mølleparken

Kom og oplev boligområdet Mølleparken med besøg i 3 forskellige haver og en vandretur langs Vegen Å.

Info

Hvornår 
31. maj 201818:00 til 21:00
Pris 
0
Medlemspris 
0
Afdeling/kreds 
Måbjerg

Vi skal på havetur til området ved Mølleparken i Holstebro. Mølleparken ligger fantastisk smukt med boliger, der har udsigt over ådalen ved Vegen Å. På den anden side af åen ligger en dejlig lille skov, der indbyder til en lille vandretur. Det er ganske specielt, at man så tæt på bymidten kan være midt i naturen. Langs åen græsser fårene med deres lam, og lidt længere henne ad stien går der noget skotsk højlandskvæg og græsser. Kvæget er ejet af ca. 8 familier fra området, som skiftes til at passe det. Græsningsarealet til kvæget er ejet af andre familier.

Vi skal besøge Gunhild og Poul Henrik Houe, Mølleparken 22. Deres have ligger med udsigt over ådal og skov, og det i sig selv er med til at gøre haven rigtig spændende. Grunden skråner brat mod ådalen og er derfor anlagt på terrasser med støttemure skjult af grønne hække. Der er flere siddepladser, hvorfra man kan nyde den skønne udsigt samtidig med, at der er skærmet for vinden. Foran huset i forbindelse med køkkenet er der endnu en siddeplads afskærmet fra vejen med bøgehæk. Haven er anlagt, så den skulle være nem at holde. Men skønne roser og stauder gør haven til et dejligt sted at opholde sig.

Vi skal også ind hos Ingeborg og Frode Davidsen, Mølleparken 32. Her er en sirlig og meget blomsterrig have helt uden græs. Det er der ikke blevet plads til. Ingeborg og Frode købte huset for få år siden. På den korte tid har de formået at skabe et sandt blomstervælde. Frode har altid været specielt glad for azaleer, så dem er der selvfølgelig flere slags af. Indimellem er der blomstrende buske, hostaer og dejlige liljer. Flere hortensiaer er der også blevet plads til sammen med en lille køkkenhave.

Elly Brøgger og Jens Jacobsen, Mølleparken 39 tager også imod besøgende denne aften. På langs ned gennem deres haver er der en snoet bøgehæk, der giver flere rum til haven. I det ene er der et dejligt stort staudebed, og på den anden side af hækken ligger en dejlig stor ugenert terrasse med store krukkeplanter. Bagest i haven er der et dejligt drivhus med masser af grøntsager, og bag huset er der køkkenhave med mange forskellige slags frugt og grønt.

Langs Vegen Å er der mulighed for en lille gåtur på gåvenlige stier. Herfra kan man få et kig op til Mølleparken. Og har man fået det, ja så kan man godt forstå, at det er et attraktivt sted at bo. Går man over åen, er der også mulighed for en lille gåtur i skoven. Her er der ikke plant, så man må lige gøre op med sig selv, om man kan klare terrænet.

Alle haverne vil være åbne fra kl. 18.00 til kl. 21.00. Måbjerg Kreds sørger for en lille forfriskning i løbet af aftenen.

Der er gratis adgang for alle også ikke-medlemmer - så tag endelig naboer og venner med og kom ud og nyd dette dejlige område.

Adresse 
Mølleparken 22, 32 og 39
7500 Holstebro
Kontaktperson 
Anne Marie Saaugaard
30286445

Tilmelding ikke nødvendig

Bliv medlem af Haveselskabet

For kun 345 kr. får du 5 numre af Danmarks bedste havemagasin HAVEN, gratis rådgivning og mange andre medlemsfordele.