Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

Haven et naturparadis

Mød Michael Stoltze med ”Sådan gør du haven til et naturparadis”

Info

Hvornår 
12. februar 2023
14:00 - 16:00
Pris 
150 kr. inkl. kaffe/te
Medlemspris 
100 kr. inkl. kaffe/te
Afdeling/kreds 
Næstved
Sydsjælland-Møn
Faxe-Stevns

Forsker i den danske natur

Michael Stoltze er biolog, Ph.d., forfatter og fotograf. Speciale ved Københavns Universitet 1985 i afrikanske insekter og Ph.d. ved Københavns Universitet 1994 i danske sommerfugle.

Han er født i 1955 i Allinge og er vokset op på landet på Nordbornholm i kunstnerhjemmet i en dal omgivet af skov, lyng, klipper, søer og marker. Her fik han naturen ind med modermælken. Efter 38 år på Sjælland og i Jylland flyttede han tilbage til Bornholm. Nu til skovfogedboligen Koldekildehus i Almindingens hjerte, der er omgivet af lige så rig natur som i hans barndoms dal.

Han var ansat ved Danmarks Miljøundersøgelser 1994-1998 og 1998-2008 i Danmarks Naturfredningsforening, hvor han arbejdede med naturpolitik, fredning og etablering af nationalparker i Danmark.

Michael Stoltze er naturforkæmper og stærkt optage af sanselighed, sammenhænge, naturens møde med kulturen og alt det, naturen gør ved os på godt og ondt. Han har skrevet et stort antal kronikker og deltaget i utallige debatter om natur og naturpolitik.
Stoltze har skrevet bøger om sommerfugle og dansk natur, blandt andre hovedværkerne "Danske dagsommerfugle", "Dansk natur" og "Danmarks Nationalparker". Han er en efterspurgt fotograf, skribent, foredragsholder og turguide og har bidraget med kapitler og essays til et stort antal bøger om natur, kunst og kultur. Han debuterede med separatudstilling som fotograf i 2017 med udstillingen
"Naturkraft", der kan ses på hans blog "Dansk Natur", som han har drevet siden 2009.

Michael Stoltze har siden 2014 arbejdet for blandt andet Naturstyrelsen på Bornholm. Siden 2009 har han desuden været knyttet til Kristeligt Dagblad som essayist og boganmelder og fra og med 2018 også som klummeskriver til avisens bagside.

Adresse 
Kultunariet
Søndergade 12 A
4690 Haslev
Kontaktperson 
Kurt Jørgensen
+4556326183

Tilmelding ikke nødvendig