Gå til hovedindhold
Arrangement - Haverejser

Haver, natur, kultur i Norge

Tag med på en oplevelsesrig tur til vore naboer i nord. Haver, fantastisk natur og kultur. SE ÆNDRINGER I TUREN.

Info

Hvornår 
15. august 2020
06:00 - 10:15
Pris 
6.875,- kr. pr. person i dobbelt-værelse. Tillæg for ene værelse.
Medlemspris 
6.875,- kr. pr. person i dobbelt-værelse. Tillæg for ene værelse.
Afdeling/kreds 
Egtved-Aagaard

7 dages rundtur med fokus på Norge. 

På grund af situationen i Sverige, har vi valgt at omlægge ruten fra kørsel op og overnatning i Sverige til kørsel op gennem Jylland og en sejltur med Colorline fra Hirtshals til Larvik. Afgang med færgen kl. 12.45.
Når vi kommer i land kører vi til vores hotel for overnatning og aftensmad.
Dag 2 besøger vi en have om formiddagen og kører til Bærum Verk, hvor vi samtidig spiser frokost. Herfra følger turen det originale program, med besøg i to private haver i Jessheim og overnatter på Quality Airport Hotel Gardermoen.

Turen går videre langs Mjøsa, Norges største sø, ind mod Gjøvik. Her skal vi se Fjellhallen, og 1 eller 2 private haver inden turen går videre mod Lillehammer med en lille tur rundt i byen, evt. et havebesøg og overnatning på Clarion Collektion Hotel Hammer, midt på hovedgaden.

Vi fortsætter op gennem Gudbrandsdalen og ud i Gausdal, med et besøg på Aulestad, Bjørnstjerne Bjørnsons hjem. Herefter besøger vi Volden Gårdshave, der ligger 530 m. over havet. Så skal vi ud på en smuk tur på Per Gynt vejen og mod vores næste hotel: Thon hotel i byen Otta.

I dag er haveløs dag, med et besøg i Lom Stavkirke, en af de største i Norge. Kirken er stadig i brug som sognekirke. Herfra går turen over Valdresflya, beliggende i den østligste del af Jotunheimen. Højeste sted på turen er 1389 m. over havet. Vi kører også igennem mange af de norske skibyer inden ankomst til Lampeland og Lampeland Hotel.

Nu befinder vi os i det sydlige af Norge og skal se flere haver på vores vej på tværs af Oslofjorden til Frederiksstad. Byen er nordeuropas bedst bevarede fæstningsby og blev i 1567 grundlagt af Kong Frederik d. 2. Vi bor på Quality Hotel Frederiksstad, lige midt i byen.

Sidste dag går turen tilbage mod Danmark, gennem Sverige med et ophold i Botanisk Have i Gøteborg.
Ophold i Botanisk Have kun hvis Corona situationen tillader det, ellers kører vi transit gennem Sverige. (Dette er tilladt).

Prisen indeholder: Al bus kørsel, bro- og vejafgifter, 6 overnatninger med 1/2 pension, kaffe og rundstykker på første dagen.
Tillæg for entreer, rundvisninger og frokost.

Nærmere oplysninger ved henvendelse til: Pia Kruse.

Adresse 
Opsamling: Fyn, Kolding, Egtved, sidste opsamling Skanderborg Nord
?
0000 ?
Kontaktperson 
Pia Kruse
60 96 02 98
Tilmeldingsfrist 
1. juli 2020