Gå til hovedindhold
Arrangement - Haverejser

Haver, natur, kultur i Norge

Tag med på en oplevelsesrig tur til vore naboer i nord. Private og offentlige haver, fantastisk natur og kultur.

Info

Hvornår 
15. august 2020
06:00 - 10:15
Pris 
6.875,- kr. pr. person i dobbelt-værelse. Tillæg for ene værelse.
Medlemspris 
6.875,- kr. pr. person i dobbelt-værelse. Tillæg for ene værelse.
Afdeling/kreds 
Egtved-Aagaard
7 dages rundtur med fokus på Norge. Efter sidste opsamling i Kastrup går turen rask mod Malmø i Sverige og  videre op ad E6. Vi gør holdt for at spise frokost fra bussen og senere for en gang eftermiddagskaffe inden ankomst til vores hotel.
 
Dagen efter skal vi på en lille sejltur ud i skærgården ved Strømstad til Alaska, en sten og blomsterhave på den lille ø Nord- Langø, skabt af guldgraverske Hilma Svedahl sidst i 1920erne. Herfra kører vi mod Svinesund, grænsen mellem Sverige og Norge, uden om Oslo, til Jessheim, hvor vi skal besøge nogle private haver og overnatte på Quality Airport Hotel Gardermoen.
 
Turen går videre langs Mjøsa, Norges største sø, ind mod Gjøvik. Her skal vi se Fjellhallen, og 1 eller 2 private haver inden turen går videre mod Lillehammer med en lille tur rundt i byen, evt. et havebesøg og overnatning på Clarion Collektion Hotel Hammer, midt på hovedgaden.
 
Vi fortsætter op gennem Gudbrandsdalen og ud i Gausdal, med et besøg på Aulestad, Bjørnstjerne Bjørnsons hjem. Herefter besøger vi Volden Gårdshave, der ligger 530 m. over havet. Så skal vi ud på en smuk tur på Per Gynt vejen og mod vores næste hotel: Thon hotel i byen Otta.
 
I dag er haveløs dag, med et besøg i Lom Stavkirke, en af de største i Norge. Kirken er stadig i brug som sognekirke. Herfra går turen over Valdresflya, beliggende i den østligste del af Jotunheimen. Højeste sted på turen er 1389 m. over havet. Vi kører også igennem mange af de norske skibyer inden ankomst til Lampeland og Lampeland Hotel.
 
Nu befinder vi os i det sydlige af Norge og skal se flere haver på vores vej på tværs af Oslofjorden til Frederiksstad. Byen er nordeuropas bedst bevarede fæstningsby og blev i 1567 grundlagt af Kong Frederik d. 2. Vi bor på Quality Hotel Frederiksstad, lige midt i byen.
 
Sidste dag går turen tilbage mod Danmark, gennem Sverige med et ophold i Botanisk Have i Gøteborg.
 
Prisen indeholder: Al bus kørsel, bro- og vejafgifter, 6 overnatninger med 1/2 pension, kaffe og rundstykker på første dagen.
Tillæg for entreer, rundvisninger og frokost.
 
Nærmere oplysninger ved henvendelse til: Pia Kruse.
Adresse 
Opsamling: Horsens, Vejle, Kolding, på tværs af Fyn og Sjælland, sidste stop Kastrup
Første opsamling: P-plads Silkeborgvej
8700 Horsens V
Kontaktperson 
Pia Kruse
60 96 02 98
Tilmeldingsfrist 
1. juli 2020