fbpx Haverejse til Østfyn | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Arrangement - Haverejser

Haverejse til Østfyn

Vi inviterer på en dejlig haverejse til det østlige Fyn den 13.-14. juni 2020 med et spændende program.

Info

Hvornår 
13. juni 2020
08:00 - 23:00
14. juni 2020
00:00 - 18:00
Pris 
2.175 kr.
Medlemspris 
2.175 kr.
Afdeling/kreds 
Roskilde-Køge
Vi kører med Egons Busser fra Roskilde lørdag morgen med opsamling på Ølby station og styrer direkte mod Egeskov Slot. Egeskov slotspark er opdelt i et væld af haverum: Livets have, rosenhaven, dufthaven, renæssancehaven, den engelske have, hvilehaven til eftertanke, baronessens have, staudehave og mange flere. Egeskov blev i 2012 præmieret med European Garden Award som bedst udviklede og restaurerede have i Europa. I 2013 betegnede CNN Travel Egeskovs haver som en af de 12 mest spektakulære haver i verden. Dette skyldes ikke mindst den ledende slotsgartner Peter Bonde Poulsen, som vil introducere os til haverne.
 
Der vil være lejlighed til at spise frokost enten i en af havens caféer eller medbragt madpakke (ikke inkluderet i prisen).
 
Efter frokost kører vi til Solbakken i Gudme, som er en privat have anlagt på et nedlagt husmandssted. Ejerne har på ganske få år skabt bemærkelsesværdig have, godt hjulpet på vej af en haveplan, tegnet af Keld Slot. Haven er endnu ikke færdig, men er - som alle gode haver - under stadig forandring. Se mere på solbakken1908.blogspot.com.
 
Herefter kører vi mod Svendborg, hvor vi skal besøge Forsorgsmuseet, nordens bedst bevarede fattiggård. Vi får en rundvisning i den fredede museumshave  samt i fattiginspektørens prydhave. Genopretningen af haveanlægget, der blev påbegyndt i 2014, er unikt i Skandinavien, idet det er det eneste sted, hvor en Fattiggård med tilhørende have fremstår så tæt på det oprindelige. I nyttehaven dyrkes stadig de grøntsager, som er at finde i de gamle kostplaner.  Afgrøderne gives til forskellige socialøkonomiske cafeer. Fattiginspektørens prydhave blev først åbnet i 2019.  I Fattiggårdens tid var det kun inspektøren og hans familie, som brugte prydhaven, der var anlagt som romantisk have med slyngende stier, staudebede og rindende vand.
 
Vi overnatter på Hotel Christiansminde, der ligger skønt lige ud til Svendborg Sund. Om aftenen serveres en 3-retters middag på hotellet.
 
Søndag morgen skal vi besøge Troensehaven på Tåsinge, en godt 3000 kvadratmeter stor have med ejeren, havearkitekt Helle Troelsens bindingsværksidyl midt i haven. Haven er opdelt i forskellige rum med vidt forskellige funktioner, men samlet set er den Helle Troelsens version af det paradis, hun så potentialet til, da hun købte stedet tilbage i 2011. Et sted, der taler til følelser og sanser, og et sted med referencer til områdets historie som frugtplantage for Valdemar Slot.
 
Fra Svendborg kører vi til Den Romantiske Have Sanderumgård, sydøst for Odense. Efter en gennemgribende renovering med støtte fra bla Realdania Fonden, fremstår haven med et forløb af slyngede vandkanaler i en komposition, der deler haven op i land og vand, sammenflettet af broer. En vidunderlig have, der oser af idyl og romantik.
 
Frokost i nærheden (inkluderet i prisen).
 
Sidste punkt på programmet er et besøg i havecenter og planteskole Ellebæk, beliggende i smukke omgivelser sydvest for Odense. Centeret har et stort udvalg af planter og ikke mindst skønne håndlavede italienske krukker fra Firenze.
 
Ankomst Ølby kl. 17.30
Ankomst Roskilde kl. 18.00
 
Ret til ændringer i programmet forbeholdes.
 
Pris: 2.175 kr i delt dobbeltværelse
Tillæg for enkeltværelse 195 kr.
 
Turen vil kun blive gennemført ved minimum 40 tilmeldte deltagere. Vi forbeholder os således at aflyse turen i tilfælde af færre end 40 tilmeldte.
 
Prisen omfatter:
  • Kørsel i moderne bus med gratis kaffe/the
  • En overnatning med morgenmad
  • En frokost
  • En 3-retters middag
  • Alle entréer
  • Bidrag til rejsegarantifonden.
Ikke inkluderet i prisen:
  • Frokost lørdag og alle drikkevarer
  • Afbestillingsforsikring. Mange har allerede en afbestillingsforsikring i deres private indbo-rejseforsikring. Hvis ikke kan den tegnes i feks Egon's Rejsebureau, som kører for os. En afbestillingsforsikring koster 7 % af rejsens pris (min. kr. 75,- pr. police) og dækker i tilfælde af akut, lægedokumenteret sygdom hos rejsedeltageren selv, ledsager eller nærmeste familie. Forsikringen skal tegnes senest samtidig med indbetaling af depositum til rejsen for at være gyldig.
Tilmelding bedes foretaget senest den 1. april 2020 til roskilde-koege@haveselskabet.dk med oplysning om navn på deltager samt navn på evt. ledsager, telefon, email samt hvor man ønsker at stige på bussen.
 
Ved tilmelding indbetales et depositum på 500 kr. pr. person til konto 1436 3493 213317. Restbeløbet skal være betalt senest 1. maj 2020.
 
Tilmelding bekræftes, når depositum er indbetalt.
Adresse 
Gormsvej
P-plads v/ Roskilde Rådhus (den gamle amtsbygning)
4000 Roskilde
Kontaktperson 
Hanne Windemüller
22502927
Tilmeldingsfrist 
1. april 2020
Antal deltagere 
52
Tilmeld dig her