Gå til hovedindhold
Arrangement - Haverejser

Havetur til Midtjylland

3.dages bustur til Silkeborg og Omegn med stop på Fyn på ud- og hjemtur. I vil se 10 spændende og varierede haver.

Info

Hvornår 
12. august 2020
08:00 - 18:00
14. august 2020
08:00 - 20:00
Pris 
3600
Medlemspris 
3400
Afdeling/kreds 
Nordsjælland

Spændende tur med besøg i store og mindre haver mellem Silkeborg og Aarhus, hvor der vil noget at se og lære for alle haveelskere. Turen foregår i en behagelig bus. Vi overnatter på Hotel Dania, der ligger på torvet i naturskønne Silkeborg.

 Vi starter i 1. dag med afgang fra Helsingør og har yderligere stop i Hillerød og Ballerup, inden turen går til Odense. Her besøger vi Den Eventyrlige Have i Allerup, en skovhave med dam og en rislende bæk. Efter frokost går turen videre til den store og meget dejlige , harmoniske Lille Malunds Have med både vand, spændende bede, en stor plantesamling og træer, inden vi bliver indlogeret på Hotel Dania og efterfølgende kan hygge os med en god middag.

2. dag byder på et særdeles varieret program, hvor vi skal se fem meget forskellige haver. Vi starter i Silkeborg med at se en villahave med smukt anlagte stengange med masser af bundbeplantning, klippede buske og træer. Herefter besøger vi Ibsens have, der er en stor parklignende have, som ligger i et dejligt kuperet terræn op til skoven. Efter frokost begiver vi os til Hinnerup, hvor vi skal besøge en rigtig plantesamlerhave, som bl.a. rummer en af Europas største samlinger af klematis. Dernæst  besøger vi Lindholdt Landbohave, som i et stort og flot, kuperet område rummer et utal af dahlia, mange hosta og diverse surbundsbede. Den sidste have er en rigtig dejlig villahave med masser af stauder. Alt noget som kan give inspiration til anlæg i egen have og supplering af egne planter. Om aftenen er der fælles middag i Silkeborg, hvor vi også kan fordøje dagens indtryk. 

På 3. og sidste dag går turen først til den forholdsvis nye, men imponerende Staudeblomsten, som rummer en forrygende samling af omkring 1000 forskellige stauder placeret i partier, i flot anlagte store rum - og hertil en dejlig gammel landbohave. Her kan man ikke mindst pga af årstiden virkelig få inspiration til egen have, når det gælder stauder. Inspiration vil man i høj grad også kunne få ved det efterfølgende besøg i Harlev på Knud Petersens Planteskole, som måske er bedre kendt som Rosenposten, hvor vi bl.a kan nyde en herlig rosensamling! Efter frokost går turen hjem over Fyn, hvor vi skal besøge endnu en spændende have.

På hele turen vil der blive serveret eftermiddagskaffe, ligesom der vil være mulighed for at købe planter flere steder. Vi regner med at kunne sætte de sidste deltagere af i Helsingør fredag omkring kl 20.00. 

PRAKTISKE OPLYSNINGER: Prisen er baseret på dobbeltværelse. Ved ønske om enkeltværelse betales 750 kr ekstra pr. person.

Tilmelding bekræftes, når depositum på kr. 500 er indbetalt på konto nr 5317 - 0248359 - mobilepay 67124 - Restbeløbet indbetales senest 1. juli 2020.

Udover Helsingør vil der være opsamling i hhv. Hillerød og Ballerup

 

 

Adresse 
Helsingør Station, Færgeterminalen
3000 Helsingør
Kontaktperson 
Lise Christiansen
20166334
Tilmeldingsfrist 
15. juni 2020
Antal deltagere 
58
Tilmeld dig her