Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

Heldagstur til tre haver

Bustur til tre meget forskellige haver i det østlige Jylland. Formiddagskaffe ved Knudsø og middag på Pejsegården.

Info

Hvornår 
18. juni 2022
08:00 - 21:00
Pris 
475
Medlemspris 
425
Afdeling/kreds 
Mariager Fjord

Sommertur i det østlige Jylland

Efter den forhåbentlig fyldte bus har forladt Busterminalen i Hobro begiver vi os sydpå. I dag skal vi i det østjyske besøge tre meget forskellige haver samt en veludstyret planteskole.

Vores første stop er ved Knudsø nær Ry, hvor vi i det overdækkede madpakkehus på kanten af søen indtager vores medbragte formiddagskaffe.

Dagens første havebesøg er Træden Skovhus – ikke langt fra Brædstrup. Det er et 160 år gammelt bindingsværkshus, der omkranses af en dejlig have. Ejerne har først restaureret huset, og indenfor de seneste 10 år er haven blevet renoveret. Gårdhaven er klassisk anlagt, hvor den gamle brolægning er genanvendt. Op mod skoven er hovedvægten lagt på rhododendron, og havens surbundsbede giver en harmonisk overgang til naturen. Haven består derudover af en del mindre haverum med forskellige farvetemaer. Roser har en fremtrædende plads i haven, der ligeledes prydes af et smukt og særpræget drivhus. Et hyggeligt lysthus er ejeren i gang med at bygge. Foran ejendommen står et meget stort og flot lindetræ, måske er det Danmarks højeste.

Knap 10 km herfra ligger have nummer to i Voervadsbro ikke langt fra Østbirk. Haven er på 4600 . I haven er der mange hyggekroge, stenkunst, køkkenhave med højbede, drivhus, lille orangeri, alpinbede og skovbede. Her kan man også træffe mange fugle. Ejerne ser jævnligt både isfugle og tårnfalke. Det mest unikke ved stedet er, at haven afgrænses af Gudenåen. I disse dejlige omgivelser indtager vi vores medbragte frokost.

Herefter begiver vi os til Bjerre Herred. Her gør vi holdt ved en have nær Stouby. Ejerne har døbt deres sted ”Have-idyllen”. Ingen, der har besøgt haven, er uenige i, at haven bærer dette navn med rette. Haven fremstår som en grøn og blomstrende oase med bl.a. rhododendroner, hostaer, formklippede cypresser, roser og flere sjældne træer. Havens skønhed kan måske forklares med, at ejerne begge har gennemført kurser på Beder Gartnerskole, og fruen i huset og haven er uddannet blomsterdekoratør. Her i haven kan vi også få afløb for noget af vores købertrang.

I udkanten af Vejle ligger Grejsdalens planteskole, som er dagens næstsidste stop. Her er der et rigt udvalg af planter – både kendte og mere specielle. Desuden rummer planteskolen en større afdeling med mange fine og specielle krukker. En rigtig dejlig planteskole at besøge.

På vejen hjem gør vi holdt ved Pejsegården i Brædstrup. Her skal vi nyde en dejlig to-retters menu med drikkevarer for egen regning, inden vi kører den sidste times tid tilbage til Hobro.

Det er havekredsbestyrelsens håb, at mange har lyst til at være med på denne tur. Det er nødvendigt, at vi er så mange afsted, at turen kan hænge sammen økonomisk.

Der skal mindst være 35 deltagere, for at turen kan gennemføres.

Depositum 125 kr. pr. person betales til kasseren eller overføres til reg. 9231 konto 6610377066

Adresse 
H.I. Biesgade 4
Hobro Busterminal
9500 Hobro
Kontaktperson 
Marianne Strange Andersen
42531727 evt. sms
Tilmeldingsfrist 
1. juni 2022