Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

Hvordan lykkes jeg med Roser

Birthe og Ernst Jensen har viet en stor del af deres liv og kærlighed til roser. I deres have er der roser overalt.

Info

Hvornår 
21. marts 201819:00 til 21:30
Pris 
100,00
Medlemspris 
Haveselskabet og Rosenselskabet kr. 75,00
Afdeling/kreds 
Syddjurs

Rosen bliver ofte omtalt for "Blomsternes Dronning" og mange dyrker da også roser i haven med større eller mindre succes.

Birthe og Ernst Jensen har viet en stor del af deres liv og kærlighed til roser i haven. I deres have i Ribe er der roser overalt. Dog er haven ikke større end 730 m2, men intensivt dyrket med masser af roser, stauder og slyngplanter. Haven er så tilpas lille, at det derfor er muligt, at overkomme den på så højt et plan, som Birthe og Ernst gør, for speciel roser skal passes og plejes. Roser, der trives, får altid opmærksomhed. Det kommer dog ikke helt af sig selv. Der er nogle regler, der skal overholdes, og netop, hvad de består i, vil Birthe og Ernst fortælle om ved et foredrag, der har titlen: ”Hvordan lykkes jeg med roser"

Ernst var rosenamatør og havde været det længe, da han lærte Birthe at kende. Birthe er havearkitekt. Det har vist sig at være en god kombination rent havemæssigt. Roser kan sagtens kombineres med andre planter; stauder og slyngplanter, og dette har de netop gjort i deres fælles have i Ribe.

Et af Ernst mange mottos er: "Roser skal have masser af gødning, vand og kærlighed - sidstnævnte kan ikke overdrives!”

Jordforbedring, hvordan du bekæmper skadedyr og svampesygdomme, for det kan ikke helt undgås, når du dyrker roser, pasning af roserne, og inspiration ved at rejse og se rosenparker i både Danmark og i udlandet er, hvad foredragsholderne vil komme ind på, blandt meget andet.

Birthe og Ernst måtte ud i en redningsaktion, for at forhindre at RhizoBio forsvandt fra det danske marked. RhizoBio er "hjælp til naturen. så den kan hjælpe sig selv". I Holland og England forhandles RhizoBio i ethvert plantecenter. Hør mere om det ved foredraget

Ernst Jensen har udgivet bogen: " Et liv med roser", som udkom i 2009 på forlaget Klematis, hvor den kendte havemand Claus Dalby er forlægger. Det var netop Claus Dalby, der fik overtalt Ernst Jensen til at skrive sin viden ned i omtalte bog. Bogen udkom i 3. oplag i 2015 og kan købes til en favørpris denne aften.

Adresse 
Kolind +
Bugtrupvej 33
8560 Kolind
Kontaktperson 
Arne Lykke
29 42 46 09
Tilmeldingsfrist 
14. marts 2018
Tilmeld dig her

Bliv medlem af Haveselskabet

For kun 345 kr. får du 5 numre af Danmarks bedste havemagasin HAVEN, gratis rådgivning og mange andre medlemsfordele. Gå ikke glip af det store rosentema i juni-nummeret af HAVEN.